Készítsd elő az alapanyagokat: a narancs héját reszeld le, és facsard ki a levét. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled a héját, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a viaszt.
Egy tálban keverd habosra a vajat a kristálycukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve.
Fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, mert így könnyebb habosra keverni a cukorral. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta homogén legyen.
Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add a vajas keverékhez. Ezután forgasd bele a gesztenyepürét és a narancs reszelt héját.
A liszt és a sütőpor átszitálása segít elkerülni a csomósodást a tésztában. A gesztenyepürét alaposan törd át, mielőtt belekevered, hogy ne maradjanak benne darabok.
Adagold hozzá a narancslét, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl folyós!
A narancslevet óvatosan adagold, és folyamatosan ellenőrizd a tészta állagát. Ha túl folyós lenne, adj hozzá egy kevés lisztet.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.
A tortaformát alaposan béleld ki sütőpapírral, hogy könnyen ki tudd venni a tortát. A tűpróba során, ha a tűre ragad tészta, akkor még süsd tovább a tortát.
Amíg a torta hűl, készítsd el a tejszínes narancsos bevonót. Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd össze kevés reszelt narancshéjjal és narancslével.
A tejszínt hűtőből kivéve verd fel, mert így könnyebben keményedik. A narancslevet óvatosan adagold a tejszínhabhoz, hogy ne essen össze.
A kihűlt tortát vond be a narancsos tejszínhabbal, és díszítsd friss narancsgerezdekkel.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt bevonnád a tejszínhabbal, mert különben a hab megolvadhat. A narancsgerezdeket vágd vékonyra, hogy könnyen lehessen őket elrendezni a tortán.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.