Narancsos-karamellás tejturmix pohárban

Narancsos-karamellás tejturmix

A narancsos-karamellás tejturmix egy igazi kényeztető ital, amely a citrusok frissességét ötvözi a lágy karamell édességével. Ez az ital tökéletes választás reggeli energiabombának vagy egy könnyed desszertként egy hosszú nap végén. A tej és a vaníliás fagylalt együtt krémes állagot biztosít, míg a karamell öntet egy kis extra gazdagságot ad az ízvilágnak. Ez az ital különösen népszerű a nyári hónapokban, amikor egy hűsítő, de mégis laktató finomságra van szükség. Ha extra különlegessé szeretnéd tenni, megszórhatod egy kevés reszelt narancshéjjal is, hogy még intenzívebb citrusos aromát kapj.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Friss narancs
250 ml Teljes tej
2 gombóc Vaníliás fagylalt
2 ek. Karamell öntet
1 ek. Méz
50 ml Tejszínhab
4 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a narancsok levét, és szűrd le, hogy ne kerüljenek bele a rostok és a magok.

    A narancslevet érdemes közvetlenül a turmix készítése előtt kifacsarni, hogy a legfrissebb ízek érvényesüljenek.

    2

    Egy turmixgépbe öntsd bele a narancslevet, add hozzá a tejet, a vaníliás fagylaltot, a karamell öntetet és a mézet.

    A tej lehet bármilyen típusú, akár növényi tej is (pl. mandula, szója), a fagylalt pedig lehet laktózmentes verzió is, ha szükséges.

    3

    Tedd bele a jégkockákat, és turmixold össze nagy sebességen, amíg teljesen sima és habos állagú lesz.

    Ha nincs jégkockád, akkor a tejturmixhoz használt gyümölcsöt (pl. narancsot) fagyaszd le előzőleg.

    4

    Öntsd a turmixot egy magas pohárba, és díszítsd tejszínhabbal és egy kevés karamell öntettel a tetején.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínhabot is, a karamell öntet pedig helyettesíthető csokoládéöntettel vagy akár egy kis kakaóporral is.

    5

    Tálald azonnal, szívószállal vagy hosszú kanállal, hogy a tejszínhabot is elérhesd minden korty után!

    A tejturmixot közvetlenül a készítés után érdemes elfogyasztani, hogy a fagylalt ne olvadjon el benne.