Narancsos-marcipános scone tálalva

Narancsos-marcipános scone

A narancs és a marcipán különleges párosa egy igazán kifinomult és elegáns scone-ban találkozik. A friss narancshéj üde citrusos aromát kölcsönöz, míg a marcipán édes, mandulás jegyei selymessé varázsolják a süteményt. TIPP: Ha még intenzívebb ízélményt szeretnél, adj hozzá egy kevés narancslevet is a tésztához. A marcipánt lehetőleg kisebb darabokra vágd, hogy egyenletesen oszoljon el a scone-ban. Ez a narancsos-marcipános scone tökéletes választás egy csésze fekete tea vagy cappuccino mellé, és akár ünnepi alkalmakra is kiváló választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
10 g Reszelt narancshéj
80 g Vaj
40 g Méz
100 ml Tej
80 g Marcipán
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a scone egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a reszelt narancshéjat.

    A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg a morzsolás közben.

    4

    A marcipánt apró darabokra vágd, majd forgasd bele a lisztes keverékbe.

    A marcipánt előre tedd a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen vágni.

    5

    Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben elegyednek.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone.

    7

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    Használj pogácsaszaggatót a korongokhoz, hogy egyforma méretűek legyenek.

    8

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    9

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy narancslekvárral.

    A scone a legjobb frissen, de másnap is finom. Tálalhatod vajjal, lekvárral, tejszínhabbal vagy mascarponéval.