Egy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a reszelt narancshéjat, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek.
A narancshéjat alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt lereszeled.
Add hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, majd morzsold el a lisztes keverékkel, amíg finom, morzsalékos állagot kapsz.
A vajnak nagyon hidegnek kell lennie, hogy a tészta omlós legyen.
Keverd hozzá a tojássárgáját, a mézet és a narancslevet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon.
A tésztát ne gyúrd túl, mert kemény lesz.
Formázd cipóvá a tésztát, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd szaggass belőle korongokat vagy más formákat.
Ha a tészta ragad, tegyél a tetejére is lisztet nyújtás közben.
A korongok felének közepét szaggasd ki kisebb kiszúróval, hogy ezek a linzerek teteje legyenek.
A kiszaggatott tésztát újra összegyúrhatod és kinyújthatod.
Helyezd a linzereket a sütőpapíros tepsire, és süsd kb. 10-12 percig, amíg világos aranybarna színt kapnak. Ügyelj rá, hogy ne süsd túl, mert kiszáradhatnak!
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a linzerekre.
Ha a linzerek kihűltek, kend meg a teljes korongokat baracklekvárral, majd helyezd rájuk a kivágott tetejű linzereket.
A lekvárt melegítsd fel kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és hagyd állni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.
A linzereket légmentesen záródó dobozban tárold, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.