Narancsos naan friss, narancsos aromával díszítve, melegen tálalva

Narancsos naan

A narancsos naan a klasszikus indiai naan friss és aromás változata, amely a narancs egyedülálló ízével gazdagítja a tésztát. A narancs lédús, frissességet hoz a naanba, miközben az indiai fűszerek alapízei is megmaradnak. A tésztában rejlő narancshéj és narancslé különleges textúrát ad, így a naan nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó étel lesz. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha valami friss, mégis tradicionális ízekkel rendelkező ételt szeretnél tálalni. Ideális étkezésekhez, családi vacsorákhoz és különleges alkalmakra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 g Joghurt
150 ml Víz
1 db Narancs héja
100 ml Narancslé
2 ek. Olaj
1 tk.
1 cs. Cukor
1 ek. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban. Az olajat és a vizet is add hozzá, majd a joghurtot is öntsd bele. Ezt követően kezd el összegyúrni a tésztát.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, ha pedig túl ragadós, egy kevés liszt segíthet.

    2

    A tésztát gyúrd simára, majd takard le és pihentesd 30 percig. Ez segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen a nyújtásnál.

    Ha gyorsabban szeretnéd, 15 perc is elegendő lehet, de a pihentetés jobb állagot ad a tésztának.

    3

    A narancs héját reszeld le, és a narancs levét préseld ki. Keverd össze a héjat és a levet, majd add hozzá a tésztához.

    A narancs héjának friss, aromás illata segít a naan különleges ízének kialakításában.

    4

    A tésztát oszd fel 8-10 egyenlő darabra. Mindegyiket nyújtsd ki lapos korongokká, figyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak.

    Használj lisztes felületet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon.

    5

    Egy serpenyőt melegíts elő közepes hőfokon, és tedd bele az első kinyújtott naan-t. Süsd 2-3 percig, amíg a tészta alja aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg, és süsd tovább, amíg a másik oldal is megpirul.

    Ha van takarékos sütőedényed, érdemes a naanokat a sütőben is megmelegíteni 5-10 percig, hogy teljesen átsüljön.

    6

    Mikor a naan megsült, tedd félre, majd kend meg egy kis olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon. Tálald a narancsos naan-t friss, meleg formában.

    A tálalás előtt szórj rá egy kis narancshéjat a friss ízért!