Narancsos-szegfƱszeges cider pohårban

Narancsos-szegfƱszeges cider

A cider az egyik legnĂ©pszerƱbb almĂĄs ital, amely a közĂ©pkor Ăłta jelen van a gasztronĂłmiĂĄban. A narancs Ă©s a szegfƱszeg kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges fƱszeressĂ©get Ă©s citrusos frissessĂ©get ad ennek az italnak. A mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©get biztosĂ­t, mĂ­g a fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș, tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hideg tĂ©li estĂ©kre. Tipp: ha mĂ©g intenzĂ­vebb citrusos Ă­zt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s citromlĂ© vagy narancshĂ©j hozzĂĄadĂĄsĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
175 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml AlmalĂ©
⭕ 100 ml Frissen facsart narancslĂ©
⭕ 4 db SzegfƱszeg
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 1 db Narancsszelet

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet egy közepes lĂĄbasba, Ă©s kezdd el közepes lĂĄngon melegĂ­teni.

    Ügyelj arra, hogy a lĂĄbas elĂ©g nagy legyen, hogy a cider ne forrjon ki.

    2

    Adj hozzå egy fahéjrudat, a szegfƱszeget és a frissen facsart narancslevet.

    A szegfƱszeget érdemes mérsékelten adagolni, mert intenzív íze van.

    3

    LassĂș tƱzön fƑzd a cidert 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ne forrald a cidert, mert az ízek elveszhetnek. Elég, ha gyöngyözik.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, majd keverd hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a vanĂ­liakivonatot.

    A mĂ©zet a tƱzrƑl levĂ©ve add hozzĂĄ, hogy megƑrizze az Ă©rtĂ©kes tĂĄpanyagait.

    5

    SzƱrd le a cidert egy finom szƱrƑn keresztĂŒl, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fƱszereket.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz gĂ©zlapot is a szƱrƑn, hogy mĂ©g tisztĂĄbb legyen a cider.

    6

    Öntsd poharakba, Ă©s dĂ­szĂ­tsd egy narancsszelettel.

    A poharakat elƑmelegítheted, hogy a cider tovább maradjon meleg.

    7

    Azonnal tålald, és élvezd az illatos, fƱszeres cider ízét!

    KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© kekszet vagy mĂĄs aprĂłsĂŒtemĂ©nyt.