A csirkehúst vágd szeletekre, majd keverd össze a narancshéjjal, narancslével, mézzel, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez. Akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a pácolt csirkehús szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. A sütés utolsó perceiben szórd meg szezámmaggal, és pirítsd, amíg illatos lesz.
A szezámmagot száraz serpenyőben is megpiríthatod előre, hogy intenzívebb legyen az íze.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemlét pirítás előtt kend meg egy kis vajjal vagy olívaolajjal, hogy még finomabb legyen.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy szépen lehessen szeletelni.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a narancsos-szezámos csirkehúst, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.
Egy kevés majonéz vagy narancsos aioli még tovább fokozhatja az ízeket.
A csirkehúst vágd szeletekre, majd keverd össze a narancshéjjal, narancslével, mézzel, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez. Akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a pácolt csirkehús szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. A sütés utolsó perceiben szórd meg szezámmaggal, és pirítsd, amíg illatos lesz.
A szezámmagot száraz serpenyőben is megpiríthatod előre, hogy intenzívebb legyen az íze.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemlét pirítás előtt kend meg egy kis vajjal vagy olívaolajjal, hogy még finomabb legyen.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy szépen lehessen szeletelni.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a narancsos-szezámos csirkehúst, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.
Egy kevés majonéz vagy narancsos aioli még tovább fokozhatja az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.