Narkel Naru kókusztejjel, gazdag kókuszos golyók desszert

Narkel Naru kókusztejjel

A Narkel Naru egy tradicionális bengáli édesség, amelyet kókuszreszelék és rizsliszt keverékéből készítenek. Az édesség jellegzetes ízét a kókusz adja, amely minden falatban érezhető. A Narkel Naru-t gyakran fogyasztják különböző ünnepi alkalmakkor, és a kókusztej hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízét. A recept egyszerű és gyors, de egy igazi autentikus desszertélményt ad, amely mindenkit elbűvöl a friss kókusz ízével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 g Kókuszreszelék
250 ml Kókusztej
100 g Cukor
0.5 tk.
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a kókuszreszeléket egy tálban keverd össze.

    A rizslisztet alaposan át kell keverni a kókuszreszelékkel, hogy egyenletes legyen a tészta.

    2

    Add hozzá a cukrot, sót, és a kókusztejet. Keverd alaposan, majd adj hozzá annyi vizet, hogy a tésztát könnyen formázhatóvá tedd.

    Ha túl sűrűnek találod, fokozatosan adj hozzá vizet, hogy a tészta ne legyen túl lágy.

    3

    A tésztából formázz kis golyókat, majd helyezd őket egy tálcára.

    A golyókat egyenletesen formázd, hogy sütés közben minden darab egyforma legyen.

    4

    Forralj egy kis vizet, és gőzöld a golyókat 10-15 percig, amíg teljesen meg nem puhulnak.

    A gőzölés segít, hogy a kókuszos rizsgolyók puhák és ragyogóak maradjanak.

    5

    A kész Narkel Naru-kat hagyd hűlni, majd tálald őket frissen.

    A golyók finomak, ha frissen fogyasztod őket, de másnap is ízletesek maradnak, ha jól tárolod.