A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.
A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.
A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra. A zöldborsót, vöröshagymát, fokhagymát és chilit finomra vágd, a zöldhagymát pedig karikázd fel.
A sárgarépát vékony csíkokra vágva könnyebben sül meg, és szebb lesz az étel textúrája.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a zöldségeket, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
Ha a zöldségeket nem akarod túlságosan megpuhítani, pirítsd őket magas lángon, így megőrzi ropogós állagukat.
Add hozzá a finomra vágott fokhagymát és chilit, és pirítsd még 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne égesd meg a fokhagymát, mert keserűvé válik.
Tedd a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a zöldségekkel. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd tovább, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.
Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.