Nasi Goreng Zöldségekkel, gazdag fűszerekkel és friss zöldségekkel tálalva

Nasi Goreng Zöldségekkel

A Nasi Goreng Zöldségekkel a hagyományos nasi goreng vegetáriánus változata, amely tele van friss zöldségekkel és fűszerekkel. Az étel a gazdag rizs, szójaszósz és zöldségek tökéletes keveréke, amely kiemeli Indonézia fűszeres konyháját. A Nasi Goreng Zöldségekkel egy könnyed, mégis tápláló étkezés, amely friss korianderrel és szezámmaggal gazdagítható. Ez a változat különösen alkalmas vegetáriánusoknak, akik szeretnék élvezni az indonéz ízeket hús nélkül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra. A zöldborsót, vöröshagymát, fokhagymát és chilit finomra vágd, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A sárgarépát vékony csíkokra vágva könnyebben sül meg, és szebb lesz az étel textúrája.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a zöldségeket, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Ha a zöldségeket nem akarod túlságosan megpuhítani, pirítsd őket magas lángon, így megőrzi ropogós állagukat.

    4

    Add hozzá a finomra vágott fokhagymát és chilit, és pirítsd még 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne égesd meg a fokhagymát, mert keserűvé válik.

    5

    Tedd a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a zöldségekkel. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd tovább, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    6

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!