Nasi lemak sült szardellával tálalva, kókusztejes rizs, sült szardella és tojás

Nasi lemak sült szardellával

A nasi lemak egy hagyományos maláj étel, amely a mindennapi maláj étkezések alapja. Az étel gazdag ízvilága a kókusztejben főzött rizs és a sós, ropogós szardella kombinációjának köszönhető. A nasi lemak többféle változatban is készülhet, de a klasszikus verzióban mindig ott van a sült szardella, a friss tojás és a friss lime, hogy egy igazán ínycsiklandó ételt alkosson. Az étel népszerűségét a változatos ízvilága és a friss alapanyagok biztosítják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
400 ml Kókusztej
200 ml Víz
50 g Friss vagy szárított szardella
1 tk. Szezámmag
2 db Tojás
2 db Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 db Lime
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a kókusztej és víz keverékében, sóval és egy csipetnyi cukorral.

    A rizst ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze. Ha kell, öblítsd le hideg vízzel főzés után, hogy különálló szemek maradjanak.

    2

    A szardellát (ha friss, tisztítsd meg) tedd egy serpenyőbe, és süsd meg alacsony hőmérsékleten, amíg ropogós nem lesz.

    A szardella apró és erőteljes ízű, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    A tojásokat főzd keményre, majd szeleteld fel.

    A kemény tojásokat akkor a legfinomabbak, ha nem főzöd túl őket, hogy a sárgája ne legyen száraz.

    4

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olajban pirítsd meg őket, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A pirított hagyma és fokhagyma ízesíti a rizst és gazdag aromát ad az ételnek.

    5

    Tálald a rizst, helyezd rá a sült szardellát, a főtt tojásokat, majd szórd meg szezámmaggal.

    A friss lime levét csavard a tetejére, hogy friss, citrusos ízt adjon az ételnek.