A rizst főzd meg a kókusztej és víz keverékében, sóval és egy csipetnyi cukorral.
A rizst ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze. Ha kell, öblítsd le hideg vízzel főzés után, hogy különálló szemek maradjanak.
A szardellát (ha friss, tisztítsd meg) tedd egy serpenyőbe, és süsd meg alacsony hőmérsékleten, amíg ropogós nem lesz.
A szardella apró és erőteljes ízű, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert keserűvé válhat.
A tojásokat főzd keményre, majd szeleteld fel.
A kemény tojásokat akkor a legfinomabbak, ha nem főzöd túl őket, hogy a sárgája ne legyen száraz.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olajban pirítsd meg őket, amíg aranybarnára nem sülnek.
A pirított hagyma és fokhagyma ízesíti a rizst és gazdag aromát ad az ételnek.
Tálald a rizst, helyezd rá a sült szardellát, a főtt tojásokat, majd szórd meg szezámmaggal.
A friss lime levét csavard a tetejére, hogy friss, citrusos ízt adjon az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.