Nattó mustárral és korianderrel tálalva

Nattó mustárral

A nattó egy hagyományos japán étel, amely fermentált szójababból készül. Erős ízvilága miatt nem mindenki szereti, de ha jól van ízesítve, a nattó egy igazi delicacy. A mustár és a szójaszósz egyensúlya kiemeli a nattó ízét, míg a fokhagyma és koriander frissítővé és pikánssá teszi az ételt. Japánban a nattót gyakran reggelire fogyasztják, de remek kiegészítője lehet más ételeknek is, például sushi vagy rizs.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Nattó (fermentált szója)
1 ek. Mustár
1 ek. Szójaszósz
1 db Vöröshagyma
1 ág Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Citromlé
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A koriandert tépd le kisebb darabokra.

    A koriander frissességet ad a nattóhoz, és segít enyhíteni az erős fermentált ízt.

    2

    A nattót tedd egy tálba, majd add hozzá a mustárt, szójaszószt és citromlevet.

    A mustár és a szójaszósz egyensúlyozza a nattó erős ízét, míg a citromlé frissítő hatást ad.

    3

    Keverd össze alaposan, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

    A nattót nem szükséges túl keverni, csak addig, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak.

    4

    Szórd rá a felaprított hagymát és koriandert, majd borsot, és ismét keverd meg.

    A hagyma és a koriander ízesíti a nattót, míg a bors egy kis pikantériát ad hozzá.

    5

    Tálald az elkészült nattót egy kis tálban, és fogyaszd frissen.

    Ez az étel tökéletes reggelire, de köretként is remekül működik rizshez vagy sushikhoz.