Nattó tojással, friss póréhagymával és nori algával tálalva

Nattó tojással

A Nattó tojással egy hagyományos japán étel, amelyet reggelire vagy könnyű étkezésként fogyasztanak. A nattó, amely fermentált szójababból készül, gazdag probiotikumokban, így jótékony hatással van az emésztésre. A tojás folyós sárgája a nattóval együtt egy finom, krémes állagot ad az ételnek, míg a póréhagyma és a nori algával gazdagítva friss és ínycsiklandó fogást alkot. A szójaszósz és wasabi hozzáadásával pedig egy kis csípősséget adhatunk a kész ételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Nattó
2 db Tojás
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Wasabi
1 szál Friss póréhagyma
1 lap Nori
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint. Ha már kész, tedd félre, hogy kihűljön.

    A rizst érdemes kicsit előre megfőzni, hogy legyen ideje kihűlni, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

    2

    A nattót egy kis tálkában tedd, és add hozzá a szójaszószt, valamint egy kis wasabit, hogy ízesebb legyen.

    A nattó íze erősebb lehet, ha a wasabit egy kicsit tovább kevered benne.

    3

    A tojásokat tükörtojásnak süsd meg. A sárgája legyen folyós, hogy jól illeszkedjen a nattóhoz.

    A tükörtojásokat ne süsd túl, mert akkor a sárgája nem marad folyós, ami az étel lényege.

    4

    A friss póréhagymát vágd apróra, és a nori algát tépd kisebb darabokra.

    A nori ad egy különleges textúrát és ízt az ételhez, érdemes friss és jó minőségű nori algát használni.

    5

    A kész rizst tedd egy tálba, tedd rá a nattót, majd a tükörtojást. Szórd meg a póréhagymával és a nori algával.

    A tálalás előtt egy kis extra szójaszósszal is meglocsolhatod az ételt, hogy még ízesebb legyen.