Negi-miso onigiri, rizsgolyó miso töltelékkel, szezåmmaggal megszórva

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékƱ onigiri

A negi-miso onigiri egy Ă­nycsiklandĂł japĂĄn Ă©tel, amely a rizsgolyĂłkat miso pasztĂĄval Ă©s zöldhagymĂĄval tölti meg. Az onigiri tradicionĂĄlis japĂĄn Ă©tel, amely egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl Ă­zes. A miso sĂłs Ă©s umami Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a friss zöldhagyma enyhe Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©vel. Az onigirikat gyakran eszik reggelire vagy uzsonnĂĄra JapĂĄnban, de tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmilyen Ă©tkezĂ©shez. A szezĂĄmmag Ă©s a nori alga hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi a rizsgolyĂłt, Ă©s egy kis textĂșrĂĄval is gazdagĂ­tja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Rizs
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 300 ml Víz
⭕ 1 csipet Rózsaszín só (Koshin)
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 1 lap Nori (szárított tengeri alga)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblĂ­tsd ĂĄt hideg vĂ­zben, amĂ­g a vĂ­z tiszta nem lesz, majd tedd egy lĂĄbasba Ă©s adj hozzĂĄ 300 ml vizet. Forrald fel, majd lassĂș tƱzön fƑzd 15-20 percig, amĂ­g a rizs teljesen megpuhul.

    A rizst akkor tedd le a tƱzrƑl, amikor a vĂ­z teljesen elpĂĄrolgott. Ha a rizs tĂșl szĂĄraznak tƱnik, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy puhĂĄbb legyen.

    2

    A zöldhagymĂĄt vĂĄgd finomra, Ă©s egy serpenyƑben, kis olajon pirĂ­tsd meg egy percig, hogy Ă­zesebb legyen.

    A zöldhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy megƑrizzĂŒk friss, enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©t.

    3

    A miso pasztĂĄt keverd össze egy kis vĂ­zzel, hogy egy hĂ­gabb, könnyen keverhetƑ masszĂĄt kapj. EzutĂĄn add hozzĂĄ a pirĂ­tott zöldhagymĂĄt Ă©s a szezĂĄmmagot, Ă©s jĂłl keverd el.

    Ne hasznĂĄlj tĂșl sok vizet, hogy a miso paszta ne legyen tĂșl hĂ­g, mert nehezen keveredhet el a rizsben.

    4

    A fƑtt rizst hagyd kihƱlni egy kicsit, hogy könnyebben formĂĄlhatĂł legyen, majd egy tĂĄlban keverd hozzĂĄ a rĂłzsaszĂ­n sĂłt.

    A rĂłzsaszĂ­n sĂł ad egy enyhe, finom Ă­zt a rizsnek, de ha nem talĂĄlod, sima sĂłval is pĂłtolhatod.

    5

    Vizes kĂ©zzel formĂĄlj egy kis rizsgolyĂłt, majd kĂ©szĂ­ts egy kis mĂ©lyedĂ©st a közepĂ©be. Töltsd meg a mĂ©lyedĂ©st a miso-zöldhagyma keverĂ©kkel, Ă©s formĂĄlj belƑle gombĂłcot.

    A rizsgolyókat érdemes szorosan formålni, hogy ne essenek szét. A vizes kéz segít abban, hogy ne ragadjon a rizs a kezedhez.

    6

    A kész onigirikat egy lap nori alga segítségével formåld meg, majd tålald a szezåmmaggal megszórva.

    Ha szeretnéd, a nori algåt késsel is felvåghatod kis darabokra, és így tålalhatod a rizsgolyókat.