Negi-miso onigiri, rizsgolyó miso töltelékkel, szezámmaggal megszórva

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékű onigiri

A negi-miso onigiri egy ínycsiklandó japán étel, amely a rizsgolyókat miso pasztával és zöldhagymával tölti meg. Az onigiri tradicionális japán étel, amely egyszerű, de rendkívül ízes. A miso sós és umami íze tökéletesen harmonizál a friss zöldhagyma enyhe édeskés ízével. Az onigirikat gyakran eszik reggelire vagy uzsonnára Japánban, de tökéletes választás bármilyen étkezéshez. A szezámmag és a nori alga hozzáadása még ízletesebbé teszi a rizsgolyót, és egy kis textúrával is gazdagítja.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Miso paszta
0.5 tk.
300 ml Víz
1 csipet Rózsaszín só (Koshin)
1 ek. Szezámmag
1 lap Nori (szárított tengeri alga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd egy lábasba és adj hozzá 300 ml vizet. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 15-20 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

    A rizst akkor tedd le a tűzről, amikor a víz teljesen elpárolgott. Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vizet, hogy puhább legyen.

    2

    A zöldhagymát vágd finomra, és egy serpenyőben, kis olajon pirítsd meg egy percig, hogy ízesebb legyen.

    A zöldhagymát ne pirítsd túl, hogy megőrizzük friss, enyhén édeskés ízét.

    3

    A miso pasztát keverd össze egy kis vízzel, hogy egy hígabb, könnyen keverhető masszát kapj. Ezután add hozzá a pirított zöldhagymát és a szezámmagot, és jól keverd el.

    Ne használj túl sok vizet, hogy a miso paszta ne legyen túl híg, mert nehezen keveredhet el a rizsben.

    4

    A főtt rizst hagyd kihűlni egy kicsit, hogy könnyebben formálható legyen, majd egy tálban keverd hozzá a rózsaszín sót.

    A rózsaszín só ad egy enyhe, finom ízt a rizsnek, de ha nem találod, sima sóval is pótolhatod.

    5

    Vizes kézzel formálj egy kis rizsgolyót, majd készíts egy kis mélyedést a közepébe. Töltsd meg a mélyedést a miso-zöldhagyma keverékkel, és formálj belőle gombócot.

    A rizsgolyókat érdemes szorosan formálni, hogy ne essenek szét. A vizes kéz segít abban, hogy ne ragadjon a rizs a kezedhez.

    6

    A kész onigirikat egy lap nori alga segítségével formáld meg, majd tálald a szezámmaggal megszórva.

    Ha szeretnéd, a nori algát késsel is felvághatod kis darabokra, és így tálalhatod a rizsgolyókat.