Negima yakitori csirke és újhagyma pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Negima yakitori (csirke és újhagyma)

A Negima yakitori egy japán étel, melyet csirke és újhagyma felváltva tűznek pálcikákra, majd grilleznek vagy sütnek. A szójaszósz és a mirin édes-sós íze teszi különlegessé ezt a fogást. Az étel hagyományosan vendéglátó helyeken és utcai árusoknál is megtalálható Japánban. A Negima yakitori a friss és zamatos zöldhagyma ropogós textúrájával tökéletesen kiegészíti a szaftos csirkét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke filé
2 szál Újhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkét felkockázod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.

    A csirke bőrét is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.

    2

    Az újhagymát vágd fel kisebb darabokra, hogy jól illeszkedjen a csirkehús mellé.

    Ha az újhagyma fehér részeit is használod, az extra ízt ad a yakitorinak.

    3

    A csirkehúst és az újhagymát felváltva tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A fapálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd a pálcikákra tűzött csirkét és hagymát tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.

    5

    A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.

    Ha túl gyorsan sült a csirke, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.

    6

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag friss ropogós textúrát ad a yakitorinak, és finom ízt ad hozzá.