Kezdd azzal, hogy a csirkét felkockázod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.
A csirke bőrét is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.
Az újhagymát vágd fel kisebb darabokra, hogy jól illeszkedjen a csirkehús mellé.
Ha az újhagyma fehér részeit is használod, az extra ízt ad a yakitorinak.
A csirkehúst és az újhagymát felváltva tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
A fapálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd a pálcikákra tűzött csirkét és hagymát tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.
A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.
Ha túl gyorsan sült a csirke, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag friss ropogós textúrát ad a yakitorinak, és finom ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.