A marhahúst kockázd fel és tedd egy nagy lábasba. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket aranybarnára.
A hús pörkölése elősegíti, hogy gazdagabb ízt kapjon a leves.
Add hozzá a fűszereket: koriander por, kömény por, kurkuma, paprika, friss bors, és egy csipet sót. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhatnak.
Öntsd fel a húslevessel, és add hozzá a tamarindot és a friss gyömbért. Keverd össze, majd hagyd főzni alacsony lángon 1-1.5 órán át, amíg a hús puha nem lesz.
Az alacsony hőmérsékleten történő főzés segít abban, hogy a hús omlós és ínycsiklandó legyen.
Közben a zöldségeket tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra. Ha a hús megpuhult, add hozzá a zöldségeket a leveshez, és főzd még 15-20 percig, amíg azok is megpuhulnak.
Ha szeretnéd, külön is párolhatod a zöldségeket, hogy ne főjenek túl a levesben.
Tálald a kész Niharit friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, tálald naan kenyérrel vagy rizzsel.
A koriander frissessége és a naan kenyér nagyszerű kiegészítők a gazdag leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.