Nihari zöldségekkel, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel tálalva

Nihari zöldségekkel

A Nihari egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran főznek húsokkal, például marhával. A fűszerekkel gazdagított leves a tétlen órák során sül össze, hogy gazdag és ínycsiklandó ételt adjon. Az évek során sok változata alakult ki, és a zöldséges változat is egyre népszerűbb. A tamarind friss íze és a koriander adja ennek az ételnek az egyediséget.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Vöröshagyma
3 clove Fokhagyma
2 cm Ginger
1 ek. Tamarind
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény por
0.5 tk. Kurkuma por
1 tk. Paprika
1 tk.
2 ág Friss koriander
0.5 tk. Friss bors
500 ml Húsleves
300 g Zöldség (pl. répa, zöldborsó, krumpli)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst kockázd fel és tedd egy nagy lábasba. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket aranybarnára.

    A hús pörkölése elősegíti, hogy gazdagabb ízt kapjon a leves.

    2

    Add hozzá a fűszereket: koriander por, kömény por, kurkuma, paprika, friss bors, és egy csipet sót. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhatnak.

    3

    Öntsd fel a húslevessel, és add hozzá a tamarindot és a friss gyömbért. Keverd össze, majd hagyd főzni alacsony lángon 1-1.5 órán át, amíg a hús puha nem lesz.

    Az alacsony hőmérsékleten történő főzés segít abban, hogy a hús omlós és ínycsiklandó legyen.

    4

    Közben a zöldségeket tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra. Ha a hús megpuhult, add hozzá a zöldségeket a leveshez, és főzd még 15-20 percig, amíg azok is megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, külön is párolhatod a zöldségeket, hogy ne főjenek túl a levesben.

    5

    Tálald a kész Niharit friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, tálald naan kenyérrel vagy rizzsel.

    A koriander frissessége és a naan kenyér nagyszerű kiegészítők a gazdag leveshez.