Nutella Banana Bao nutellás banános töltelékkel

Nutella Banana Bao – desszertváltozat: nutellás banános töltelék

A bao bucit Ázsiában hagyományosan sós töltelékekkel készítik, de az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé váltak az édes változatok is. A Nutella Banana Bao egy modern desszertverzió, amely a jól ismert mogyorókrém és banán kombinációját párosítja a gőzölt tészta különleges textúrájával. Amikor a banán összeolvad a Nutellával, és a frissen párolt bao buci felhasad, az illatok azonnal a gyerekkor édességeit idézik. A puha tészta és a lágy, csokis töltelék tökéletesen harmonizálnak. Fontos, hogy a banán elég érett legyen – így természetes édességével nem lesz szükség plusz cukorra. A bao elkészítése után tálalhatod akár melegen, akár langyosan, de egy gombóc vaníliafagylalttal is csodás desszert. Ideális különleges hétvégi finomságnak, vendégvárónak vagy akár gyerekek kedvenc édességeként is. Ha variálni szeretnéd, keverhetsz a töltelékhez fahéjat vagy aprított mogyorót is.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 25 perc
1795 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
80 g Nutella
200 g Banán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, majd gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Tipp: ha a tészta túl száraz, adj hozzá kevés vizet, ha túl ragacsos, szórj hozzá lisztet.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését. Ideális a 30-35°C.

    2

    Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nem nő. Tipp: a sütő világítása megfelelő környezetet biztosít a keléshez, főleg hideg időben.

    A tésztát letakarhatod egy nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki a teteje.

    3

    A megkelt tésztát oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, és helyezd sütőpapírral elválasztva a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold 10–12 percig közepes lángon. Tipp: főzés közben ne emeld fel a fedőt!

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao bucik leragadjanak a pároló aljára.

    4

    A banánt villával törd össze, majd keverd el a Nutellával, hogy homogén, krémes tölteléket kapj. Tipp: ha érettebb banánt használsz, édesebb és puhább lesz a végeredmény.

    A töltelékbe tehetsz egy kevés fahéjat is a még finomabb ízért.

    5

    A kész bao bucikat óvatosan nyisd szét, kanalazz bele a nutellás-banános töltelékből, és azonnal tálald melegen. Tipp: tálalás előtt megszórhatod porcukorral vagy reszelt csokoládéval is, ha még különlegesebb desszertet szeretnél.

    A bao bucikat kínálhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.