Keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, majd gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Tipp: ha a tészta túl száraz, adj hozzá kevés vizet, ha túl ragacsos, szórj hozzá lisztet.
A víz hőmérséklete nagyon fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését. Ideális a 30-35°C.
Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nem nő. Tipp: a sütő világítása megfelelő környezetet biztosít a keléshez, főleg hideg időben.
A tésztát letakarhatod egy nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki a teteje.
A megkelt tésztát oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, és helyezd sütőpapírral elválasztva a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold 10–12 percig közepes lángon. Tipp: főzés közben ne emeld fel a fedőt!
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao bucik leragadjanak a pároló aljára.
A banánt villával törd össze, majd keverd el a Nutellával, hogy homogén, krémes tölteléket kapj. Tipp: ha érettebb banánt használsz, édesebb és puhább lesz a végeredmény.
A töltelékbe tehetsz egy kevés fahéjat is a még finomabb ízért.
A kész bao bucikat óvatosan nyisd szét, kanalazz bele a nutellás-banános töltelékből, és azonnal tálald melegen. Tipp: tálalás előtt megszórhatod porcukorral vagy reszelt csokoládéval is, ha még különlegesebb desszertet szeretnél.
A bao bucikat kínálhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.