Frissen sült Nutella töltött cupcake

Nutella Töltött Cupcake

A Nutella töltött cupcake egy igazi csokoládéimádók álma, amely minden falatban gazdag, krémes Nutella ízt kínál. Az eredeti recept az olasz konyha inspirációjából származik, ahol a Nutellát nemcsak kenyérre kenve, hanem sütemények töltelékeként is előszeretettel használják. Ez a cupcake tökéletes választás ünnepi alkalmakra, születésnapokra vagy amikor egyszerűen csak egy különleges édességre vágysz. A kívül ropogós, belül lágy és krémes sütemény mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
2 ek. Kakaópor
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Nutella
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos sütési hőfok a sütődtől függhet, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket sütés közben.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    Érdemes a száraz hozzávalókat egy szitán átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd jól keverd el.

    A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy jobban elegyedjenek a többi hozzávalóval.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, folyamatosan keverve, hogy csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj fagylaltkanalat a tészta egyenletes elosztásához.

    6

    Mindegyik tészta közepébe tegyél egy teáskanálnyi Nutellát, majd fedd be a maradék tésztával.

    A Nutellát előtte tedd a hűtőbe, hogy könnyebben adagolható legyen.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A díszítés csak teljesen kihűlt cupcake-ekre kerüljön, különben a hab megolvad.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, hogy lágy, édes habot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl a habot, mert kicsapódhat.

    10

    A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, és díszítsd egy kis Nutellával vagy csokireszelékkel.

    A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé.