Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
Az élesztő felfuttatásához használj friss élesztőt, vagy ellenőrizd a szárazélesztő lejárati dátumát. A túl forró folyadék elpusztíthatja az élesztőt!
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. A dagasztás időtartama kb. 8-10 perc kézzel, vagy 5-7 perc géppel.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tészta kelesztéséhez ideális hely a sütő, 30-40 fokra melegítve, vagy egy meleg radiátor közelében.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A pontos méretezéshez használj konyhai mérleget, így egyforma pereceket kapsz.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való megkenés segít, hogy a szezámmag jobban rátapadjon a perecekre, és szép fényesek legyenek sütés után. Tojással is megkenheted a szebb szín érdekében.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
Figyelj oda, mert minden sütő más! Ha nagyon gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A Nutellát melegítsd fel enyhén, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A Nutellát vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben melegítsd, de vigyázz, ne legyen túl folyékony. Ha nincs habzsákod, használj egy kiskanalat.
Tálald a nutellás pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A maradékot légmentesen záródó dobozban tárold, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.