Oden marhahússal, gazdag japán leves zöldségekkel, korianderrel díszítve

Oden marhahússal

Az Oden egy hagyományos japán étel, amelyet különféle húsokkal, zöldségekkel és miso szósszal készítenek. Eredetileg télen fogyasztják, mivel melegítő és tápláló hatású. A marhahúsos változat különösen gazdag és ízes, miközben a miso és soja szószok harmóniájával a leves karakteres ízvilágot kap. Az Oden az egyszerű, mégis gazdag ízű ételek klasszikus példája, amely az idők folyamán Japán egyik legnépszerűbb ételévé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
200 g Tök
1 db Daikon (fehér retek)
1 db Sárgarépa
100 g Gomba
1000 ml Húsleves alaplé
3 ek. Soja szósz
2 ek. Miso paszta
2 ek. Mirin
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A zöldségeket hámozd meg, és vágd fel a daikont és a sárgarépát karikákra, a gombát pedig szeleteld fel.

    A marhahús főzését elősegíti, ha kicsit lepirítod a serpenyőben, mielőtt hozzáadod a leveshez.

    2

    Egy nagy fazékban öntsd fel a húsleves alaplevet, majd add hozzá a marhahúst, a sárgarépát, a daikont és a gombát. Főzd őket alacsony lángon 25-30 percig.

    A húsleves alaplé ízének gazdagításához először piríthatod a húst, hogy mélyebb ízt adjon a levesnek.

    3

    A miso pasztát keverd össze a mirinnel, soja szósszal és a reszelt gyömbérrel. Add hozzá a leveshez, és keverd el alaposan.

    A miso pasztát és a gyömbért ne főzd túl, hogy megőrizzék az ízüket.

    4

    Főzd még 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A leves akkor lesz a legfinomabb, ha egy-két órát hagyod pihenni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a levesnek, és szép színt is biztosít.