Ogbono leves kecskehússal, tálalva friss spenóttal és gazdag szafttal

Ogbono soup kecskehússal

Az Ogbono leves, más néven őrölt magleves, egy különleges afrikai étel, melynek gyökerei a Nyugat-Afrikai konyhába nyúlnak vissza. A leves gazdag ízvilágával és sűrű textúrájával nemcsak tápláló, hanem egyedi élményt nyújt. A kecskehús adja a leves mély, gazdag ízét, míg az Ogbono mag a sűrűséget és krémességet biztosít. Az afrikai étkezések központi szereplője, gyakran készítik nagy családi étkezésekre és ünnepi alkalmakkor. Az étel egyedisége és ízvilága számos kulturális hatást tükröz, és egy igazán különleges étkezést kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús
100 g Ogbono (szenegáli őrölt mag)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili
1 csipet Fűszerek (só, bors)
3 ek. Pálmaolaj
1 l Főzővíz
150 g Spenót
1 db Fűszeres leveskocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst vágd kisebb darabokra. Azokat egy nagyobb fazékban öntsd fel vízzel, és főzd meg, amíg megpuhul. Ez akár 1-1,5 órát is igénybe vehet.

    A kecskehús főzésének időtartama függ a hús frissességétől, így mindenképpen érdemes többször ellenőrizni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd apróra vágd. A piros chili paprikát is darabold fel. A fűszereket (só, bors) add hozzá a húsleveshez.

    Ha szereted a csípős ízeket, bátran növeld a chili mennyiségét!

    3

    Egy másik serpenyőben forrósítsd meg a pálmaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amint üvegesednek, add hozzá a chili paprikát, és pirítsd még 2-3 percig.

    A pálmaolaj gazdag ízt ad a levesnek, és mélyebb színt is ad a kész ételnek.

    4

    Az ogbono (szenegáli őrölt mag) port add hozzá a hagymás-fokhagymás keverékhez, majd keverd össze, és pirítsd együtt még 5 percig. Ezt a keveréket ezután add hozzá a főzővízhez és a kecskehúshoz.

    Az ogbono mag hozzáadásával a leves állaga sűrűbb és krémesebb lesz.

    5

    Egy leveskockát is adj hozzá, hogy gazdagabb legyen az íze, és forrald még 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A leveskockát érdemes először feloldani egy kevés forró vízben, hogy egyenletesebben keveredjen a leveshez.

    6

    Tálalás előtt add hozzá a friss spenótot, hogy élénk színt és friss ízt adjon a levesnek.

    A spenótot ne főzd túl, hogy frissességét és tápanyagait megőrizze.