A kecskehúst vágd kisebb darabokra. Azokat egy nagyobb fazékban öntsd fel vízzel, és főzd meg, amíg megpuhul. Ez akár 1-1,5 órát is igénybe vehet.
A kecskehús főzésének időtartama függ a hús frissességétől, így mindenképpen érdemes többször ellenőrizni.
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd apróra vágd. A piros chili paprikát is darabold fel. A fűszereket (só, bors) add hozzá a húsleveshez.
Ha szereted a csípős ízeket, bátran növeld a chili mennyiségét!
Egy másik serpenyőben forrósítsd meg a pálmaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amint üvegesednek, add hozzá a chili paprikát, és pirítsd még 2-3 percig.
A pálmaolaj gazdag ízt ad a levesnek, és mélyebb színt is ad a kész ételnek.
Az ogbono (szenegáli őrölt mag) port add hozzá a hagymás-fokhagymás keverékhez, majd keverd össze, és pirítsd együtt még 5 percig. Ezt a keveréket ezután add hozzá a főzővízhez és a kecskehúshoz.
Az ogbono mag hozzáadásával a leves állaga sűrűbb és krémesebb lesz.
Egy leveskockát is adj hozzá, hogy gazdagabb legyen az íze, és forrald még 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A leveskockát érdemes először feloldani egy kevés forró vízben, hogy egyenletesebben keveredjen a leveshez.
Tálalás előtt add hozzá a friss spenótot, hogy élénk színt és friss ízt adjon a levesnek.
A spenótot ne főzd túl, hogy frissességét és tápanyagait megőrizze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.