Szezámolajjal készült okonomiyaki tálalva, okonomiyaki szósszal és bonito pelyhekkel

Okonomiyaki szezámolajjal

Az okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melynek eredete Oszakához köthető. A \'okonomi\' szó jelentése \'ami tetszik\' vagy \'amit szeretsz\', így az étel elkészítése is rendkívül variálható, lehet húsos, tenger gyümölcseivel vagy akár vegetáriánus is. A szezámolajjal készült okonomiyaki egy finom, gazdag ízű változata, amely a szezámolaj erejével gazdagítja az étel ízvilágát. A kívül ropogós, belül puha okonomiyaki egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 db Tojás
150 g Liszt
100 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
3 ek. Okonomiyaki szósz
1 ek. Bonito pehely
1 tk. Togarashi fűszer

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat külön tálba öntjük.

    A szezámolaj különleges, diós ízt ad az okonomiyakinak, így érdemes jól eloszlatni benne a hozzávalókat.

    2

    A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, a hagymát és a szezámolajat.

    A szezámolaj mennyisége ízlés szerint változhat, ha intenzívebb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá még egy evőkanállal.

    3

    Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.

    A szezámolaj érdemes alacsonyabb hőfokon melegíteni, hogy az ízét jobban ki tudja fejteni.

    4

    A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.

    Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben eloszoljon a serpenyőben.

    5

    A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.

    A szósz mennyisége ízlés szerint változhat, ha szeretjük a fűszeresebb ízeket, még egy kis togarashi is adható a tetejére.