Zöldségekkel készült okonomiyaki tálalva, okonomiyaki szósszal és bonito pelyhekkel

Okonomiyaki zöldségekkel

Az okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melynek eredete Oszakához köthető. A \'okonomi\' szó jelentése \'ami tetszik\' vagy \'amit szeretsz\', így az étel elkészítése is rendkívül variálható, lehet húsos, tenger gyümölcseivel vagy akár vegetáriánus is. A zöldségekkel készült okonomiyaki egy friss és tápláló változata az ételnek, amely a káposztát, paprikát és sárgarépát egyesíti ínycsiklandó módon. A kívül ropogós, belül puha okonomiyaki egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 db Tojás
150 g Liszt
100 ml Víz
200 g Zöldségek (pl. paprika, sárgarépa)
1 ek. Olaj
3 ek. Okonomiyaki szósz
1 ek. Bonito pehely
1 tk. Togarashi fűszer

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A zöldségeket (pl. paprika, sárgarépa) szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a káposztához.

    A zöldségek színesek és roppanósak lesznek, így az okonomiyaki íze friss és változatos lesz.

    2

    A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, a hagymát és a zöldségeket.

    A tészta sűrűségét úgy állítsd be, hogy jól megtartja a formáját, de ne legyen túl kemény.

    3

    Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.

    Ha több okonomiyakit készítesz, használd a serpenyőt több adagban, hogy könnyebb legyen a sütés.

    4

    A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.

    Ha az okonomiyaki belseje még nem sült át teljesen, csökkenthetjük a hőt és tovább süthetjük.

    5

    A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.

    A szósz mennyisége ízlés szerint változhat, ha szeretjük a fűszeresebb ízeket, még egy kis togarashi is adható a tetejére.