Frissen készült olasz hamburger mozzarellával és pestóval

Olasz Hamburger (Mozzarella, Pesto)

Az olasz hamburger a klasszikus mediterrán konyha ízeit egyesíti az amerikai street food kultúrával. A mozzarella krémes állaga, a bazsalikomos pesto karakteres íze és a balzsamecet frissessége tökéletesen kiegészíti a szaftos marhahúspogácsát. Ez a burger a tradicionális olasz ízvilág kedvelőinek kiváló választás, amely egy könnyed, mégis ízgazdag fogást kínál. Nyáron grillezve, caprese salátával tálalva egy valódi olasz kulináris élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
150 g Mozzarella sajt
4 ek. Bazsalikomos pesto
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
40 g Rukkola
1 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Balzsamecet
1 tk. Oregánó (szárított)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval, fekete borssal, oregánóval és egy evőkanál olívaolajjal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A húspogácsák formázásakor nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a hús.

    2

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    A húst csak egyszer fordítsd meg, hogy szaftos maradjon. Ne nyomkodd le a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a leve.

    3

    A fordítás után helyezz minden pogácsára egy szelet mozzarella sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, egy alufóliával is letakarhatod a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    4

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemléket szárazon is megpiríthatod a serpenyőben vagy a sütőben, ha nem szereted a vajas ízt.

    5

    A zsemle alsó felére kend a pestót, majd helyezz rá egy marék rukkolát.

    A pestót ne vidd túlzásba, mert elázhat a zsemle. Ha nincs rukkolád, használhatsz más zöld levelet is.

    6

    Tedd rá a mozzarellás húspogácsát, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket és a vékonyra szeletelt vöröshagymát.

    A paradicsom és a hagyma közé tegyél egy kis sót, hogy kihozza az ízüket. Ha a mozzarella nem olvad rá teljesen a húspogácsára, tedd be a sütőbe pár percre.

    7

    A zsemle felső felét locsold meg egy kevés balzsamecettel, majd helyezd rá a hamburgert.

    A balzsamecet helyett használhatsz balzsamkrémet is, az édesebb ízvilág kedvelőinek.

    8

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy olasz caprese salátával kiegészítve.

    A caprese salátához használj érett, zamatos paradicsomot és friss bazsalikomot. Egy kevés balzsamecet krém is remekül illik hozzá.