Olívabogyós croissant tálalva

Olívabogyós croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. Az olívabogyós croissant egy mediterrán ihletésű változat, amelyben a fekete olívabogyó karakteres íze tökéletesen harmonizál a krémes ricottával és a sós feta sajttal. A bazsalikom frissességet ad az ételnek, míg az olívaolaj gazdagabbá teszi az ízeket. Ez az étel ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy elegáns vendégváró falatként. Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a croissant-t mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
415 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
100 g Fekete olívabogyó
100 g Feta sajt
50 g Krémes ricotta
5 g Friss bazsalikom
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.

    2

    Az olívabogyókat vágd apróra, a bazsalikomot szintén finomra aprítsd.

    A kisebb darabokra vágott olívabogyó jobban eloszlik a töltelékben.

    3

    A feta sajtot morzsold egy tálba, majd keverd hozzá a ricottát, az apróra vágott olívabogyót, a bazsalikomot, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát.

    A feta sajt helyett más sós sajtot is használhatunk, például kecskesajtot.

    4

    Ízesítsd fekete borssal, és alaposan keverd össze, hogy egységes tölteléket kapj.

    A sóval óvatosan bánjunk, mert a feta sajt is sós.

    5

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta könnyen ragad, ezért fontos a lisztezett felület.

    6

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag olívás-sajtos tölteléket.

    Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    7

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A szorosan feltekert croissant-ok szebben fognak kinézni.

    8

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás helyett tejjel is lekenhetjük, ha szép fényes felületet szeretnénk.

    9

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Ha a croissant-ok teteje túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.

    10

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A hűlés után a töltelék kicsit megszilárdul, így könnyebben fogyasztható.