Az olívabogyókat magozd ki, és vágd kis darabokra. A petrezselymet mosd meg, szárítsd le és aprítsd finomra. Tipp: Ha sós levű olívát használsz, öblítsd le használat előtt!
A petrezselyem helyett használhatsz kaprot is, ha szereted az ízét.
A feta sajtot egy tálban törd össze villával, add hozzá a tojást, az olívabogyót, az aprított petrezselymet, majd ízesítsd sóval és borssal. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes tölteléket kapj.
Kóstold meg a tölteléket, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés citromlevet vagy reszelt citromhéjat a frissesség érdekében.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Készíts elő egy tepsit: béleld ki sütőpapírral vagy vékonyan olajozd ki.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a burek egyenletesen süljön meg.
Fektesd ki az első réteslapot, kend meg vékonyan olívaolajjal, majd helyezz rá még egy lapot. A sajtos tölteléket hosszában oszlasd el az egyik szélén, majd tekerd fel burek formára – rudat vagy csigát formázhatsz belőle.
A réteslapokat takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki, amíg dolgozol velük.
Ismételd meg a folyamatot a többi réteslappal és töltelékkel. Helyezd a burekeket a tepsibe, és a tetejüket is kend meg egy kevés olívaolajjal, hogy szépen megpiruljanak.
A burekek tetejét megszórhatod szezámmaggal vagy mákkal, hogy még mutatósabbak legyenek.
Süsd a burekeket kb. 25–30 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül. Tipp: Ha a réteslapok túl gyorsan barnulnak, lazán takard le sütőpapírral.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rá, és ha szükséges, állítsd be az időt.
Miután kivetted a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel, és tálald langyosan vagy hidegen, akár friss salátával.
A burek a legjobb langyosan, de hidegen is finom. Kínálhatsz mellé joghurtot vagy tejfölt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.