Omurice saláta tálalva, friss petrezselyemmel és tojással

Omurice saláta

Az Omurice saláta egy népszerű japán étel, amely a hagyományos omurice (tojásos rizs) változata. Az étel a japán konyha egyszerű, de ínycsiklandó fogása, amely gyorsan elkészíthető, és friss zöldségekkel gazdagítható. Képzeld el, ahogy a lágy, tojásos rizs keveredik a friss zöldségekkel és a fűszerekkel – egy könnyed és tápláló étkezés, amely bármikor megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
3 db Tojás
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Ketchup
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsük le alaposan, majd főzzük meg egy fazékban vízben. Ha kész, hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben lehessen keverni a többi hozzávalóval.

    A rizs legyen jól átsült, ne ragadjon össze, hogy a saláta könnyen keverhető legyen.

    2

    A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zöldborsót előkészítjük, ha szükséges, fagyasztottat is használhatunk, amit előtte kiolvasztunk.

    A zöldborsót pár percig blansírozhatjuk, hogy frissebb íze legyen.

    3

    Egy serpenyőben, kis olajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a sárgarépát közepes hőmérsékleten. Addig pirítsuk, amíg a sárgarépa kicsit megpuhul, de még roppanós marad.

    Ne pirítsuk túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a frissességüket.

    4

    Miután a zöldségek megpirultak, adjuk hozzá a rizst, és keverjük el jól. Ízesítsük szójaszósszal, ketchupal, sóval és borssal. Keverjük össze, és főzzük pár percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A szójaszósz és ketchup kombinációja különleges, enyhén édes-savanykás ízt ad az ételnek.

    5

    A tojásokat verjük fel, és egy serpenyőben, kevés olajjal süssük ki őket, hogy puha omlettet kapjunk. Amikor elkészült, vágjuk fel apró darabokra.

    A tojásokat lassú tűzön süssük, hogy ne égjenek meg, és puhák maradjanak.

    6

    A kész rizst és omlettet alaposan keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a friss petrezselymet, és tálaljuk.

    A petrezselyem frissességet ad, de akár más zöldfűszerekkel is variálhatjuk az ízeket.