Omusubi avokádóval, japán étel, rizsből és avokádóval, friss korianderrel díszítve

Omusubi avokádóval

Az omusubi egy népszerű japán étel, amelyet rizsből és különböző töltelékekből készítenek. Az étel egyszerűen elkészíthető, és változatos töltelékekkel gazdagítható. Az avokádóval készült változat különleges ízt ad, miközben a rizs könnyed állaga és a szójaszósz gazdag íze emeli a fogás különlegességét. Az omusubi tökéletes választás reggelire, de snackként vagy könnyű étkezésként is kiváló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
1 db Avokádó
1 csipet
2 lap Nori (tengeri alga)
1 tk. Szezámmag
1 tk. Szójaszósz
1 csokor Friss koriander
1 db Főtt tojás (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst, majd hagyd pihenni, hogy teljesen kihűljön.

    Használj rizsfőzőt, hogy a rizs tökéletes állagot kapjon, és könnyen formázható legyen.

    2

    Az avokádót vágd fel, távolítsd el a magját, és egy kanállal szedd ki a húsát. Apróra vágd, vagy pürésítsd.

    Ha az avokádó nem elég érett, nehéz lesz pürésíteni, ezért érdemes érett példányt választani.

    3

    A főtt rizst enyhén sózd meg, majd egy kis szójaszószt is adj hozzá a különleges ízért.

    A rizst a kezedben könnyedén formálhatod kis golyóvá, hogy könnyen elkészíthesd az omusubit.

    4

    Tedd a nori lapot egy tiszta felületre, és helyezd rá a rizst. Formázz kis golyókat a rizsből, és tegyél rájuk egy kevés avokádó pürét.

    A nori lapot először rövid ideig tartsd a tűz felett, hogy enyhén megpuhuljon, így jobban felveszi a rizst.

    5

    A kész omusubit formázd meg, és a tetejére szórj egy kis szezámmagot és friss koriandert. Ha szeretnéd, egy szelet főtt tojást is tehetsz rá.

    A tojást vékonyan szeleteld, és csak a tetejére helyezd, hogy könnyen megehető legyen.

    6

    Tálald az omusubit azonnal, vagy csomagold be, hogy könnyedén fogyaszthasd később.

    A friss koriander frissességet és színt ad a fogásnak, és kiemeli az ízeket.