A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg 250 ml vízben a csomagolás szerint, amíg teljesen megpuhul. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
A rizs megfelelően alaposan leöblítése segít abban, hogy ne legyen ragadós, és könnyen formázható legyen.
A tonhalat csatornázd le, majd keverd össze a majonézzel, sóval és borssal. Ezt a keveréket tedd félre.
Ha a tonhalat előre pácolod egy kis citromlével, friss, enyhén savanykás ízt adsz neki.
Miután a rizs elkészült és kihűlt, formázz belőle kisebb golyókat vagy ovális formákat. Az omusubi formázásakor használj egy kis vizet a kezedre, hogy megakadályozd a rizs ragadását.
Ha nem szeretnéd, hogy a rizs túl meleg legyen, hagyd pihenni egy kicsit, hogy kezelhetőbb legyen.
Minden rizsgombócot tölts meg egy evőkanálnyi tonhales keverékkel, majd formázz belőle újra golyót vagy ovális alakot.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl sok, hogy a rizsgombócok szorosak maradjanak, de ne nyomódjanak össze.
A kész omusubikat egy-egy szelet nori algalevélbe csomagold, és szórj rájuk egy kevés szezámmagot a tetejére.
A nori algát a rizs köré csak az utolsó pillanatban tedd, hogy ne puhuljon meg.
Tálald az omusubit frissen, és élvezd az ínycsiklandó, tonhallal töltött japán ételt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.