Omusubi tonhal majonézzel, nori algával és szezámmaggal tálalva

Omusubi tonhal majonézzel

Az omusubi egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran csomagolnak uzsonnára vagy piknikre. A tonhales változat különösen népszerű, mivel a gazdag tonhal és majonéz tökéletesen illeszkedik a puha, enyhén ragadós rizshez. Az étel ínycsiklandó, könnyen fogyasztható, és bármikor készíthető otthon. Az omusubi története több évszázadra nyúlik vissza Japánban, és azóta is fontos része a japán konyhának. A tonhalas változat a modern ízeket képviseli, miközben megtartja a klasszikus omusubi alapokat. Egy gyors, egyszerű étkezés, amely bármikor elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Japán rizs
150 g Tonhal (konzerv)
3 ek. Majonéz
0.5 tk.
1 db Nori algalevél
1 dl Víz
1 ek. Szezámmag
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg 250 ml vízben a csomagolás szerint, amíg teljesen megpuhul. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.

    A rizs megfelelően alaposan leöblítése segít abban, hogy ne legyen ragadós, és könnyen formázható legyen.

    2

    A tonhalat csatornázd le, majd keverd össze a majonézzel, sóval és borssal. Ezt a keveréket tedd félre.

    Ha a tonhalat előre pácolod egy kis citromlével, friss, enyhén savanykás ízt adsz neki.

    3

    Miután a rizs elkészült és kihűlt, formázz belőle kisebb golyókat vagy ovális formákat. Az omusubi formázásakor használj egy kis vizet a kezedre, hogy megakadályozd a rizs ragadását.

    Ha nem szeretnéd, hogy a rizs túl meleg legyen, hagyd pihenni egy kicsit, hogy kezelhetőbb legyen.

    4

    Minden rizsgombócot tölts meg egy evőkanálnyi tonhales keverékkel, majd formázz belőle újra golyót vagy ovális alakot.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl sok, hogy a rizsgombócok szorosak maradjanak, de ne nyomódjanak össze.

    5

    A kész omusubikat egy-egy szelet nori algalevélbe csomagold, és szórj rájuk egy kevés szezámmagot a tetejére.

    A nori algát a rizs köré csak az utolsó pillanatban tedd, hogy ne puhuljon meg.

    6

    Tálald az omusubit frissen, és élvezd az ínycsiklandó, tonhallal töltött japán ételt!