Oreo croissant tálalva

Oreo croissant

A croissant a francia péksütemények egyik legismertebb darabja, amelyet rengetegféle töltelékkel lehet gazdagítani. Az Oreo keksz az egyik legnépszerűbb édesség, amely világszerte rajongók millióinak kedvence. Ebben a receptben a mascarponés tölteléket Oreo keksszel kombináljuk, hogy egy igazán különleges croissant szülessen. Kiváló választás egy édesszájú reggelire vagy egy kényeztető desszertként. Ha szereted a csokoládés és krémes süteményeket, ezt a croissantot biztosan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Mascarpone
50 g Porcukor
100 g Oreo keksz
100 g Étcsokoládé
50 ml Tejszín
1 db Tojássárgája
20 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta könnyen ragad, ezért fontos a lisztezett felület. A háromszögek egyforma mérete biztosítja, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.

    3

    Törd össze az Oreo kekszet apró darabokra, majd keverd össze a mascarponéval és a porcukorral, hogy egy édes, krémes tölteléket kapj.

    Ha a mascarpone túl kemény, hagyd szobahőmérsékleten kicsit felengedni, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés Oreo mascarponés tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissantok szétnyíljanak sütés közben.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája-tej keverék szép színt ad a croissantoknak. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha a croissantok aranybarnák.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét a tejszínnel, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, de vigyázz, hogy ne égjen meg. A tejszín segít, hogy a csokoládé szép fényes legyen.

    9

    Szórd meg a tetejüket összetört Oreo keksszel, és már tálalhatod is.

    A kekszet ne törd túl apróra, hogy szép látványt nyújtson. A kekszet rányomkodhatod a tésztára, hogy jobban rögzüljön.