Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta könnyen ragad, ezért fontos a lisztezett felület. A háromszögek egyforma mérete biztosítja, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.
Törd össze az Oreo kekszet apró darabokra, majd keverd össze a mascarponéval és a porcukorral, hogy egy édes, krémes tölteléket kapj.
Ha a mascarpone túl kemény, hagyd szobahőmérsékleten kicsit felengedni, hogy könnyebben keverhető legyen.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés Oreo mascarponés tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissantok szétnyíljanak sütés közben.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája-tej keverék szép színt ad a croissantoknak. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha a croissantok aranybarnák.
Olvaszd fel az étcsokoládét a tejszínnel, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, de vigyázz, hogy ne égjen meg. A tejszín segít, hogy a csokoládé szép fényes legyen.
Szórd meg a tetejüket összetört Oreo keksszel, és már tálalhatod is.
A kekszet ne törd túl apróra, hogy szép látványt nyújtson. A kekszet rányomkodhatod a tésztára, hogy jobban rögzüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.