Orosz kaviáros blini tálalva

Orosz kaviáros blini

Az orosz kaviáros blini egy ikonikus előétel, amelyet hagyományosan különleges alkalmakra és ünnepségekre készítenek. A blini egy orosz eredetű palacsinta, amelyet hajdinaliszt és búzaliszt kombinációjával sütnek, így kissé diós ízű és puha textúrájú lesz. A kaviár és tejföl klasszikus orosz párosítás, amely a nemesi és cári konyhák luxusfogása volt. A modern változatokban lazackaviárt vagy pisztrángikrákat is használnak, hogy a fogás elérhetőbbé váljon, de az autentikus élmény megmaradjon. Egy pohár pezsgő vagy vodkával tálalva igazi orosz gasztronómiai élményt nyújt.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Hajdinaliszt
100 g Búzaliszt
250 ml Tej
2 db Tojás
5 g Élesztő
0.5 tk.
30 g Vaj
150 g Tejföl
50 g Lazackaviár
10 g Kapor
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a tejet langyosra, majd keverd bele az élesztőt, és hagyd állni 5 percig, hogy felfusson.

    A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel 5 perc alatt, akkor valószínűleg nem friss.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a hajdinalisztet, a búzalisztet és a sót.

    A hajdinaliszt adja a blini jellegzetes ízét és színét. Ha nincs hajdinaliszted, használhatsz csak búzalisztet is.

    3

    Add hozzá a tojásokat és az élesztős tejet, majd keverd simára.

    A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy könnyebben elkeveredjenek a tésztában.

    4

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni szobahőmérsékleten 30 percig, hogy az élesztő kifejtse hatását.

    A pihentetés alatt a tészta megemelkedik és könnyebb lesz vele dolgozni.

    5

    Egy serpenyőben olvassz meg egy kevés vajat közepes lángon.

    A vaj adja a blini finom ízét és segít megelőzni, hogy leragadjon a serpenyőbe.

    6

    Adagolj kis köröket a serpenyőbe, és süsd a bliniket 1-2 percig, amíg az egyik oldaluk aranybarna lesz.

    A blinik legyenek kb. 5-7 cm átmérőjűek. Ne süsd őket túl, mert kiszáradnak.

    7

    Fordítsd meg őket, és süsd további 1 percig.

    A bliniket akkor fordítsd meg, amikor az egyik oldalukon buborékok jelennek meg.

    8

    A kész bliniket halmozd tányérra, majd tegyél mindegyikre egy kanál tejfölt és egy adag lazackaviárt.

    A tejföl és a lazackaviár a blini klasszikus feltétei. Használhatsz más feltéteket is, például füstölt lazacot, heringet vagy hagymás tejfölt.

    9

    Szórd meg friss kaporral, és tálald egy szelet citrommal díszítve.

    A kapor és a citrom frissességet ad a blininek.