Melegítsd fel a tejet langyosra, majd keverd bele az élesztőt, és hagyd állni 5 percig, hogy felfusson.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel 5 perc alatt, akkor valószínűleg nem friss.
Egy nagy tálban keverd össze a hajdinalisztet, a búzalisztet és a sót.
A hajdinaliszt adja a blini jellegzetes ízét és színét. Ha nincs hajdinaliszted, használhatsz csak búzalisztet is.
Add hozzá a tojásokat és az élesztős tejet, majd keverd simára.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy könnyebben elkeveredjenek a tésztában.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni szobahőmérsékleten 30 percig, hogy az élesztő kifejtse hatását.
A pihentetés alatt a tészta megemelkedik és könnyebb lesz vele dolgozni.
Egy serpenyőben olvassz meg egy kevés vajat közepes lángon.
A vaj adja a blini finom ízét és segít megelőzni, hogy leragadjon a serpenyőbe.
Adagolj kis köröket a serpenyőbe, és süsd a bliniket 1-2 percig, amíg az egyik oldaluk aranybarna lesz.
A blinik legyenek kb. 5-7 cm átmérőjűek. Ne süsd őket túl, mert kiszáradnak.
Fordítsd meg őket, és süsd további 1 percig.
A bliniket akkor fordítsd meg, amikor az egyik oldalukon buborékok jelennek meg.
A kész bliniket halmozd tányérra, majd tegyél mindegyikre egy kanál tejfölt és egy adag lazackaviárt.
A tejföl és a lazackaviár a blini klasszikus feltétei. Használhatsz más feltéteket is, például füstölt lazacot, heringet vagy hagymás tejfölt.
Szórd meg friss kaporral, és tálald egy szelet citrommal díszítve.
A kapor és a citrom frissességet ad a blininek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.