A friss kaprot alaposan mosd meg, és aprítsd finomra.
A kaprot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Tisztítsd meg a fokhagymát, és reszeld le vagy zúzd pépesre.
A fokhagymát reszelve vagy zúzva jobban kiadja az ízét.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, a citromlevet, a kaprot, a fokhagymát, a sót, borsot és cukrot.
Használj magas zsírtartalmú tejfölt a gazdagabb íz érdekében. A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Alaposan keverd össze, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést.
Hűtsd legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek összeérni és a mártásnak besűrűsödni.
Tálald friss zöldségekkel, halakkal vagy akár burgonyás ételek mellé.
A mártást tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést. Friss kaporral is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.