Pa amb tomàquet i anxoves frissen tálalva, pirított kenyérrel, paradicsommal és anchovákkal

Pa amb tomàquet i anxoves

A pa amb tomàquet i anxoves egy tipikus katalán étel, amely a mediterrán konyha egyik alapja. Eredetileg egyszerű étkezésként jelent meg a szegények asztalán, de ma már az éttermekben is elterjedt étellé vált. A pirított kenyér, amelyet paradicsommal és fokhagymával dörzsölnek, egyedülállóan ízes alapot biztosít, amit az anchovák fűszeres, sós íze egészít ki. A pa amb tomàquet egy könnyű étkezés, amely frissen tálalva különleges ízélményt nyújt, és a katalán konyha egyik legismertebb fogásává vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss baguette
2 db Érett paradicsom
1 gerezd Fokhagyma
6 db Anchovák (sózott vagy olajban)
3 ek. Extra szűz olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguettet szeleteld fel egyenletes vastagságú darabokra, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben vagy sütőben aranybarnára.

    Ha szeretnéd, a pirítást elvégezheted grillen is, hogy extra füstös ízt kapjon.

    2

    A paradicsomokat vágd félbe, majd dörzsöld át őket a pirított kenyér felületén, hogy a paradicsom levei és húsuk jól átjárja a kenyeret.

    A paradicsomokat erőteljesen dörzsöld a kenyérre, hogy minden falat élvezetes és ízes legyen.

    3

    A fokhagymát vágd félbe, és dörzsöld át vele ismét a pirított kenyér felületét.

    A fokhagyma erős ízétől függően használhatsz kevesebbet, hogy ne túlzásba vidd az ízeket.

    4

    Az anchovákat helyezd a kenyér tetejére, majd locsold meg extra szűz olívaolajjal.

    Az anchovák sóssága miatt ne túlzásba vidd a sózással, mert elég sós ízt adnak az ételnek.

    5

    Tálald a pa amb tomàquet i anxoves-t frissen, friss borsot tegyél a tetejére.

    A friss bors fokozza az ízeket és frissességet ad az ételnek.