GlutĂ©nmentes paçoca mogyorĂłbĂłl kĂ©szĂŒlt Ă©dessĂ©g, kis golyĂłk formĂĄjĂĄban tĂĄlalva

Paçoca gluténmentes våltozatban

A paçoca egy tradicionĂĄlis brazil Ă©dessĂ©g, amely mogyorĂłbĂłl, cukorbĂłl Ă©s sĂłbĂłl kĂ©szĂŒl. A glutĂ©nmentes vĂĄltozata a modern konyha igĂ©nyeinek megfelelƑen szĂŒletett meg, hogy mindenki Ă©lvezhesse. Ez a finom Ă©dessĂ©g gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s egyedi, mogyorĂłs Ă­ze mindenkit elvarĂĄzsol. A paçoca ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs ajĂĄndĂ©kba, de akĂĄr egy dĂ©lutĂĄni Ă©dessĂ©gkĂ©nt is tökĂ©letes. Az Ă©dessĂ©g kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn hasznĂĄlt sĂł segĂ­t kiemelni a mogyorĂł termĂ©szetes Ă­zĂ©t, miközben a cukor Ă©dessĂ©ge remekĂŒl kiegyensĂșlyozza azt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Mogyoró
⭕ 100 g Cukor
⭕ 150 g GlutĂ©nmentes zabpehely
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorĂłt pörköld meg egy szĂĄraz serpenyƑben közepes lĂĄngon 5-7 percig, amĂ­g enyhĂ©n megpirul. Ez segĂ­t abban, hogy intenzĂ­vebb Ă­ze legyen.

    Ügyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg a mogyorĂł! Ha kĂ©sz, tedd fĂ©lre hƱlni, hogy kĂ©nyelmesebben tudd összedolgozni.

    2

    AmĂ­g a mogyorĂł hƱl, tedd a glutĂ©nmentes zabpelyhet egy aprĂ­tĂłgĂ©pbe Ă©s Ƒröld meg finom porrĂĄ. Ha nincs aprĂ­tĂłgĂ©ped, hasznĂĄlhatsz darĂĄlĂłt vagy mozsarat is.

    A zabpelyhet nem szĂŒksĂ©ges teljesen porrĂĄ darĂĄlni, ha kicsit darabosabb ĂĄllagot szeretnĂ©l.

    3

    Miutån a mogyoró kihƱlt, tedd egy nagy tålba, és egy fakanållal kezd el összetörni, amíg kis darabkåkra nem esik szét.

    Ha könnyebben szeretnéd összetörni, egy mozsår is segíthet abban, hogy finomabb ållagot érj el.

    4

    Add hozzĂĄ a cukrot, a sĂłt Ă©s az olajat a tĂĄlba, majd alaposan keverd össze, hogy az összes hozzĂĄvalĂł jĂłl elvegyĂŒljön.

    Hasznålhatsz kókuszolajat is, hogy természetesebb ízt kapj. Az olaj segít abban, hogy a paçoca egy kicsit lågyabb legyen, könnyen formåzható.

    5

    FormĂĄzz kis golyĂłkat a masszĂĄbĂłl, vagy ha szeretnĂ©d, lapĂ­tsd le Ƒket, hogy egyenletes, szeletelhetƑ formĂĄjuk legyen. Tedd Ƒket egy tĂĄlcĂĄra.

    Ha nem szeretnél golyókat formåzni, egy tålca segítségével a masszåt egyenletes rétegben is elterítheted.

    6

    HƱtƑbe tedd 30-60 percre, hogy a paçocĂĄk megszilĂĄrduljanak, majd tĂĄlald Ƒket.

    Tartsd a paçocĂĄkat hƱtƑben, mert Ă­gy hosszabb ideig friss Ă©s kemĂ©ny marad.