Padlizsánkrém paradicsommal tálalva

Padlizsánkrém paradicsommal

A padlizsánkrém paradicsommal egy mediterrán ihletésű étel, amely ötvözi a sült padlizsán füstös ízét a paradicsom frissességével. Ezt a krémet gyakran fogyasztják kenyérrel vagy mártogatósként, és tökéletes választás egy könnyed előételként vagy snackként. A római kömény és a fokhagyma mélyebb ízréteget ad a krémnek, míg a friss petrezselyem frissességet kölcsönöz neki. Ha szereted a házi készítésű, természetes alapanyagokból készült kencéket, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk. Őrölt római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat vágd félbe hosszában, és vágd be a belsejüket keresztirányban.

    A padlizsánok belsejének bevagdosása segít, hogy egyenletesebben süljenek meg és könnyebben ki tudd kaparni a húsukat.

    2

    Kend meg a padlizsánok vágott felületét 1 evőkanál olívaolajjal, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire a vágott felülettel lefelé.

    Az olívaolaj segít, hogy a padlizsán ne száradjon ki sütés közben, és finomabb ízt kapjon.

    3

    Süsd a padlizsánokat 30-35 percig, amíg teljesen megpuhulnak és a héjuk kissé megbarnul.

    A sütési idő függ a padlizsánok méretétől. Akkor jó, ha a húsuk teljesen puha, és könnyen ki lehet kaparni a héjukból.

    4

    Közben a paradicsomokat aprítsd fel, és egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsd meg közepes lángon 5 percig.

    A paradicsomok pirítása intenzívebbé teszi az ízüket.

    5

    Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, római köményt, sót és borsot, majd keverd össze, és főzd további 2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    6

    Ha a padlizsánok megsültek, hagyd őket kicsit hűlni, majd egy kanállal kapard ki a belsejüket, és tedd egy tálba.

    A padlizsánokat hagyd kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a kezed, amikor kaparod ki a húsukat.

    7

    Törd össze a padlizsánhúst villával vagy botmixerrel, majd keverd hozzá a pirított paradicsomot, citromlevet és a maradék olívaolajat.

    Ha szereted a krémesebb állagot, használj botmixert. Ha inkább darabosabban szereted, akkor villával törd össze.

    8

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot az ízlésed szerint.

    A só és bors mennyiségét mindig kóstolással állítsd be, hogy a krém íze tökéletes legyen.

    9

    Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel, és kínáld friss kenyérrel vagy pirítóssal.

    A friss petrezselyem nem csak díszíti, hanem frissességet is ad a padlizsánkrémnek. A pirítós kenyérrel még finomabb.