Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat szúrkálj meg villával, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A villával megszurkált padlizsán nem robban fel a sütőben.
Süsd a padlizsánokat kb. 40 percig, amíg a héjuk megbarnul és a belsejük puha lesz.
Ha a padlizsán nagyon vastag, lehet, hogy több időre van szüksége. Akkor jó, ha a villát könnyen bele tudod szúrni a közepébe.
Hűtsd le a megsült padlizsánokat, majd vágd félbe, és egy kanállal kapard ki a belsejüket egy tálba.
Ha nehezen jön ki a belseje, vágd be hosszában a padlizsánt, így könnyebben tudod kikaparni.
Adj hozzá zúzott fokhagymát, olívaolajat, tahinit, citromlevet, sót és borsot. Turmixold simára egy botmixer segítségével.
A tahini mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs botmixer, villával is összetörheted, de akkor nem lesz teljesen sima.
Aprítsd fel a friss petrezselymet, és keverd a padlizsánkrémhez, vagy szórd a tetejére díszítésként.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy mentát.
Melegítsd meg a pita kenyereket sütőben vagy serpenyőben, és tálald a padlizsánkrémmel.
A pita kenyér helyett kínálhatod más kenyérfélével, zöldségekkel vagy tortillachipsszel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.