Padlizsánkrém tahini öntettel tálalva

Padlizsánkrém tahini öntettel

A padlizsánkrém tahini öntettel egy különleges és tápláló közel-keleti fogás, amely könnyedén elkészíthető otthon. A sült padlizsán krémes állaga és enyhén füstös íze remekül harmonizál a tahini citromos frissességével. Ez az étel tökéletes választás egy baráti összejövetelre, könnyed előételként vagy egyszerű snackként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
2 gerezd Fokhagyma
50 g Tahini
2 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Paprikapehely
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat szurkáld meg egy villával, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 30-35 percig, amíg megpuhulnak.

    A padlizsánokat érdemes több helyen megszurkálni, hogy sütés közben ne robbanjanak fel. A sütési idő függ a padlizsánok méretétől, ellenőrizd, hogy teljesen puhák-e.

    2

    Amíg a padlizsánok sülnek, készítsd el a tahini öntetet: keverd össze a tahinit, citromlevet, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot egy kis tálban, amíg sima és krémes állagot kapsz.

    A tahini öntet állaga sűrű lehet, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy krémesebb legyen. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint citromlével, sóval vagy borssal.

    3

    A megsült padlizsánokat hagyd kissé hűlni, majd kanalazd ki a belsejüket, és tedd egy keverőtálba. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot, majd pépesítsd botmixerrel vagy villával.

    A padlizsán héját ne dobd ki, felhasználhatod más ételekhez, például levesekhez vagy zöldség alapléhez. Ha nincs botmixer, villával is alaposan pépesítheted, de a botmixerrel krémesebb állagot érhetsz el.

    4

    Tálaláskor kanalazd a padlizsánkrémet egy tányérra, locsold meg a tahini öntettel, és szórd meg friss petrezselyemmel és paprikapehellyel.

    A tálalásnál használhatsz más fűszereket is, például sumakot vagy római köményt. A paprikapehely helyett használhatsz csípős paprikát is, ha szereted a pikáns ízeket.

    5

    Tálald friss kenyérrel, pitával vagy zöldséghasábokkal mártogatósnak.

    A padlizsánkrémet hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.