A padlizsánt vágd félbe, kend meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 200°C-on 25 percig, amíg megpuhul.
A padlizsánt villával szurkáld meg sütés előtt, hogy ne robbanjon fel a sütőben.
A megsült padlizsán húsát kapard ki egy tálba, és villával törd pépesre.
A padlizsán húsát könnyebben ki tudod kaparni, ha hagyod kicsit hűlni.
A csicseriborsót öblítsd le, majd botmixerrel vagy villával pépesítsd, és keverd a padlizsánhoz.
A csicseriborsó helyett használhatsz más hüvelyeseket is, például vörös lencsét vagy fehér babot.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg közepes lángon 5 percig.
Ügyelj, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
A pirított hagymát és fokhagymát add a padlizsános keverékhez, majd keverd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsát, fűszereket és az aprított petrezselymet.
A zabpehely és a zsemlemorzsa segít megkötni a nedvességet és formázhatóbbá teszi a masszát. Ha túl lágy a keverék, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát.
Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy, adj hozzá egy kis extra zsemlemorzsát.
A pogácsák formázásakor nedvesítsd be a kezed, hogy ne ragadjon rá a massza.
Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd őket pihenni a hűtőben 30 percig, hogy jobban összeálljanak.
A hűtés segít a pogácsáknak, hogy jobban összetartsanak sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd meg a pogácsákat közepes lángon oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Óvatosan forgasd a pogácsákat, hogy ne törjenek össze.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy száraz serpenyőben vagy sütőben.
A zsemle pirításával ropogósabb lesz, és jobban tartja majd a burger tartalmát. Ne pirítsd túl, mert kiszáradhat.
Állítsd össze a burgert: helyezz egy salátalevelet a pirított zsemle alsó felére, tedd rá a padlizsános pogácsát, egy szelet paradicsomot, majd mustárt és ketchupot.
A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a pogácsa nedvességétől.
Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald azonnal friss salátával vagy sült burgonyával.
Azonnal tálald, hogy a burger a legfinomabb legyen. Ha a sült burgonyát választod, szórd meg egy kis fűszerpaprikával a pikáns ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.