Frissen készült Palak Bhaji, ropogós spenót golyókkal

Palak Bhaji

A Palak Bhaji egy hagyományos indiai étel, amelyet az utcai étkezéseken fogyasztanak. Az étel alapja a spenót, amelyet fűszeres, ropogós golyókká formálnak, és különféle fűszerekkel ízesítenek. A Palak Bhaji rendkívül népszerű az indiai konyhában, különösen reggelire vagy uzsonnára. A fűszeres spenót golyókat chutney-val vagy különféle szószokkal tálalják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss spenót
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótot mosd meg alaposan, és apróra vágd.

    A spenót leveleit alaposan meg kell mosni, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ha szeretnéd, a fokhagymát piríthatod egy kevés gyömbérrel is, hogy fokozd az ízeket.

    3

    A spenótot add hozzá a pirított hagymához, és pirítsd meg, amíg össze nem esik.

    A spenót gyorsan összeesik, ezért figyelj rá, hogy ne pirítsd túl.

    4

    A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, majd add hozzá a fűszereket (kömény, garam masala, só).

    A lisztkeverékhez annyi vizet adj, hogy tésztát formálhass belőle.

    5

    Formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára forró olajban.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a golyók kívül ropogósak legyenek és ne szívják fel az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Palak Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.