Frissen k茅sz眉lt Palak Bhaji, ropog贸s spen贸t goly贸kkal

Palak Bhaji

A Palak Bhaji egy hagyom谩nyos indiai 茅tel, amelyet az utcai 茅tkez茅seken fogyasztanak. Az 茅tel alapja a spen贸t, amelyet f疟szeres, ropog贸s goly贸kk谩 form谩lnak, 茅s k眉l枚nf茅le f疟szerekkel 铆zes铆tenek. A Palak Bhaji rendk铆v眉l n茅pszer疟 az indiai konyh谩ban, k眉l枚n枚sen reggelire vagy uzsonn谩ra. A f疟szeres spen贸t goly贸kat chutney-val vagy k眉l枚nf茅le sz贸szokkal t谩lalj谩k.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Friss spen贸t
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g B煤zaliszt
1 db Hagyma
2 db Z枚ld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. K枚m茅ny
1 tk. Garam masala
1 tk. S贸
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A friss spen贸tot mosd meg alaposan, 茅s apr贸ra v谩gd.

    A spen贸t leveleit alaposan meg kell mosni, hogy elt谩vol铆tsd a szennyez艖d茅seket.

    2

    A hagym谩t, fokhagym谩t 茅s z枚ld chilit apr贸ra v谩gd, majd egy serpeny艖ben pir铆tsd meg egy kev茅s olajon.

    Ha szeretn茅d, a fokhagym谩t pir铆thatod egy kev茅s gy枚mb茅rrel is, hogy fokozd az 铆zeket.

    3

    A spen贸tot add hozz谩 a pir铆tott hagym谩hoz, 茅s pir铆tsd meg, am铆g 枚ssze nem esik.

    A spen贸t gyorsan 枚sszeesik, ez茅rt figyelj r谩, hogy ne pir铆tsd t煤l.

    4

    A b煤zalisztet 茅s rizslisztet keverd 枚ssze, majd add hozz谩 a f疟szereket (k枚m茅ny, garam masala, s贸).

    A lisztkever茅khez annyi vizet adj, hogy t茅szt谩t form谩lhass bel艖le.

    5

    Form谩lj kis goly贸kat a t茅szt谩b贸l, majd s眉sd 艖ket aranybarn谩ra forr贸 olajban.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet seg铆t abban, hogy a goly贸k k铆v眉l ropog贸sak legyenek 茅s ne sz铆vj谩k fel az olajat.

    6

    Miut谩n elk茅sz眉ltek, szedd ki a Palak Bhaji-kat, 茅s tedd pap铆rt枚rl艖re, hogy lecs枚p枚gjenek az olajr贸l.

    A pap铆rt枚rl艖 seg铆t, hogy az olaj ne 谩ztassa el a bhaji-t, 茅s meg艖rzi a ropog贸s text煤r谩t.