A spenótot alaposan mosd meg, majd forrald 3-4 percig vízben, amíg meg nem puhul.
A spenótot csak rövid ideig főzd, hogy megőrizze a szép zöld színét és tápanyagait.
A spenótot tedd szűrőbe, hogy lecsöpögjön, majd turmixold le püré állagúra.
Ha nagyon sűrű, egy kis vízzel lazíthatod a pürét.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.
Add hozzá a garam masalát és köményt, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy kiemeld az ízüket.
A pürésített spenótot add a serpenyőbe a fűszeres hagymához, majd keverd jól össze.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis tejfölt, hogy krémesebb legyen a textúra.
A paneert vágd kockákra, és tedd a spenótos püréhez. Ha szeretnéd, egy kicsit piríthatod elő a paneert egy serpenyőben.
A paneer pörkölése segít megőrizni az állagát, hogy ne szakadjon szét a főzés során.
Főzd a paneert a spenóttal 5-10 percig, hogy átvegye a fűszerek ízét, majd adj hozzá citromlevet és sót.
A citromlé frissíti az ízeket, és egy kis savasságot ad az ételnek.
Tálald friss korianderrel díszítve, és egy kis rizs vagy naan kenyér mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.