Palak Paneer Garam Masalával, egy indiai étel gazdag spenótos szószban és fűszeres paneer kockákkal

Palak Paneer Garam Masalával

A palak paneer egy tradicionális indiai étel, amelyet a spenót és a paneer, egy indiai túró kombinációja alkot. Az ételt gyakran tálalják garam masalával, amely a fűszerek gazdag keveréke. A palak paneer az egyik legismertebb és legnépszerűbb étel az indiai konyhában, és számos variációja létezik. A spenót és paneer kombinációja tökéletesen kiegészíti egymást, és a gazdag fűszerek pedig izgalmas ízélményt biztosítanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss spenót
200 g Paneer (indiai túró)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Kömény
1 csokor Cilantro (koriander)
100 ml Tej
2 ek. Olaj
1 csipet
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forrald 3-4 percig vízben, amíg meg nem puhul.

    A spenótot csak rövid ideig főzd, hogy megőrizze a szép zöld színét és tápanyagait.

    2

    A spenótot tedd szűrőbe, hogy lecsöpögjön, majd turmixold le püré állagúra.

    Ha nagyon sűrű, egy kis vízzel lazíthatod a pürét.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a garam masalát és köményt, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy kiemeld az ízüket.

    5

    A pürésített spenótot add a serpenyőbe a fűszeres hagymához, majd keverd jól össze.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis tejfölt, hogy krémesebb legyen a textúra.

    6

    A paneert vágd kockákra, és tedd a spenótos püréhez. Ha szeretnéd, egy kicsit piríthatod elő a paneert egy serpenyőben.

    A paneer pörkölése segít megőrizni az állagát, hogy ne szakadjon szét a főzés során.

    7

    Főzd a paneert a spenóttal 5-10 percig, hogy átvegye a fűszerek ízét, majd adj hozzá citromlevet és sót.

    A citromlé frissíti az ízeket, és egy kis savasságot ad az ételnek.

    8

    Tálald friss korianderrel díszítve, és egy kis rizs vagy naan kenyér mellé.