Pan con chicharrón korianderrel, ropogós sertéshússal és friss korianderrel tálalva.

Pan con chicharrón korianderrel

A Pan con Chicharrón egy hagyományos latin-amerikai étel, amely különösen népszerű a Karib-térségben és Közép-Amerikában. A ropogós sertéshús és a friss koriander kombinációja friss és gazdag ízeket eredményez. Az ételt gyakran fogyasztják reggelire, de bármikor tökéletes étkezés lehet egy kiadós ebédhez vagy vacsorához. A chicharrón egy igazi latin-amerikai klasszikus, amely könnyen elkészíthető és mindenki számára élvezetes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Kenyeret
300 g Főtt sertéshús (chicharrón)
20 g Friss koriander
1 db Lime
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben, vagy a sütőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, egy kevés olívaolajat használhatsz a pirításhoz, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    A sertéshúst (chicharrón) törd össze kisebb darabokra, és egy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    A chicharrón a legjobb, ha előzőleg jól megsütöd, hogy a bőr ropogós legyen.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a koriandert durvára aprítsd fel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, így ne hagyd el!

    4

    A lime-ot vágd félbe, és facsard rá a chicharrónra, majd alaposan keverd össze a friss korianderrel és a hagymával.

    A lime és a koriander igazán frissíti és ízesíti a chicharrónt.

    5

    Minden pirított kenyérszeletre halmozd rá a chicharrón keveréket, és szórd meg egy kevés sóval és borssal ízlés szerint.

    A kenyér szeletek tetején a chicharrón egy igazi ínycsiklandó harapnivalót alkot.

    6

    Tálald az elkészült pan con chicharrónt friss korianderlevelekkel a tetején.

    Friss koriandert is szórhatsz a tálalás előtt a tetejére, hogy még finomabb és illatosabb legyen.