Egy kis t谩lban keverd 枚ssze a langyos tejet, az 茅leszt艖t 茅s egy ev艖kan谩l cukrot. Hagyd 谩llni 10 percig, am铆g habos lesz.
Ha az 茅leszt艖 nem habosodik fel 10 perc alatt, akkor val贸sz铆n疟leg lej谩rt a szavatoss谩ga, 茅s 煤jat kell haszn谩lni.
Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a marad茅k cukrot, a s贸t 茅s a reszelt narancsh茅jat.
A narancsh茅j frissess茅get 茅s arom谩t ad a keny茅rnek.
Add hozz谩 az 茅leszt艖s kever茅ket, a narancslevet, a van铆liakivonatot, a toj谩sokat 茅s az olvasztott vajat, majd keverd 枚ssze 茅s kezd el dagasztani.
A toj谩sok legyenek szobah艖m茅rs茅klet疟ek, hogy jobban 枚sszekeveredjenek a t枚bbi hozz谩val贸val.
Dagaszd a t茅szt谩t 10-12 percig, am铆g rugalmas 茅s sima lesz. Ha t煤l ragacsos, adj hozz谩 egy kev茅s lisztet.
A t茅szta akkor j贸, ha elv谩lik az ed茅ny fal谩t贸l 茅s rugalmas.
Takard le egy konyharuh谩val, 茅s hagyd kelni meleg helyen kb. 1,5 贸r谩n 谩t, am铆g a t茅szta a dupl谩j谩ra n艖.
A keleszt茅shez ide谩lis hely a s眉t艖, ha csak a villany van bekapcsolva.
A megkelt t茅szta egy r茅sz茅b艖l form谩zz egy nagy g枚mb枚t, majd a marad茅k t茅szt谩b贸l k茅sz铆ts hossz煤k谩s \'csont\' form谩kat, 茅s helyezd 艖ket keresztben a keny茅r tetej茅re.
A csontok form谩z谩s谩hoz haszn谩lhatsz egy 茅les k茅st vagy t茅sztav谩g贸t.
Helyezd egy s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire, 茅s hagyd kelni tov谩bbi 30 percig.
A m谩sodik keleszt茅s seg铆t a d铆sz铆t茅snek is jobban megkelni.
Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, majd s眉sd a kenyeret 25-30 percig, am铆g aranybarn谩ra s眉l.
Ha a keny茅r teteje t煤l gyorsan barnul, takard le aluf贸li谩val.
Hagyd kiss茅 h疟lni, majd kend meg olvasztott vajjal, 茅s sz贸rd meg porcukorral.
A vaj 茅s a porcukor 茅dess茅get 茅s f茅nyes k眉ls艖t k枚lcs枚n枚z a keny茅rnek.
H疟tsd ki teljesen, majd szeleteld 茅s t谩lald hagyom谩nyos mexik贸i italok, p茅ld谩ul forr贸 csokol谩d茅 k铆s茅ret茅ben.
A keny茅r m谩snap is finom, de l茅gmentesen z谩r贸d贸 ed茅nyben t谩rold, hogy ne sz谩radjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.