Egy kis tálban keverd össze a langyos tejet, az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg habos lesz.
Ha az élesztő nem habosodik fel 10 perc alatt, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot, a sót és a reszelt narancshéjat.
A narancshéj frissességet és aromát ad a kenyérnek.
Add hozzá az élesztős keveréket, a narancslevet, a vaníliakivonatot, a tojásokat és az olvasztott vajat, majd keverd össze és kezd el dagasztani.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy jobban összekeveredjenek a többi hozzávalóval.
Dagaszd a tésztát 10-12 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas.
Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1,5 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, ha csak a villany van bekapcsolva.
A megkelt tészta egy részéből formázz egy nagy gömböt, majd a maradék tésztából készíts hosszúkás \'csont\' formákat, és helyezd őket keresztben a kenyér tetejére.
A csontok formázásához használhatsz egy éles kést vagy tésztavágót.
Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni további 30 percig.
A második kelesztés segít a díszítésnek is jobban megkelni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a kenyeret 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
Ha a kenyér teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd kissé hűlni, majd kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg porcukorral.
A vaj és a porcukor édességet és fényes külsőt kölcsönöz a kenyérnek.
Hűtsd ki teljesen, majd szeleteld és tálald hagyományos mexikói italok, például forró csokoládé kíséretében.
A kenyér másnap is finom, de légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.