Pandoro epres krémmel, friss eper és mascarpone krém

Pandoro epres krémmel

A pandoro egy tradicionális olasz édesség, amely puha tésztájáról és édes ízéről ismert. A desszert története Veronában kezdődött, és azóta az olasz karácsonyi hagyományok része lett. Az epres krémmel készült változat különlegessé teszi a pandorót, friss és krémes ízeket adva a hagyományos édességhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Pandoro
200 g Friss eper
300 ml Tejszín
250 g Mascarpone
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pandorót vágd fel 1-2 cm vastag szeletekre, és helyezd egy tálcára. Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is locsolhatsz a szeletekre, hogy frissebb ízt adjon a tésztának.

    A pandoro, bár puha és édes, egy kevés citromlé frissességet ad neki, különösen a krémes töltelék mellett.

    2

    A friss epreket mosd meg, és vágd apró darabokra. Külön tálban tedd félre, hogy a krémmel könnyen összekeverhetőek legyenek.

    Ne hagyd, hogy az eper levei áztassák el a pandorót, ha túl sok levet enged, az a krém állagát is befolyásolhatja.

    3

    A mascarponét egy nagy tálba tedd, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a citromlevet. Keverd jól össze, amíg sima krémet kapsz.

    Ha a mascarpone túl kemény lenne, egy kevés tejszín hozzáadásával lágyíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Amikor a hab elérte a kívánt állagot, óvatosan keverd a mascarponéhoz, hogy egy könnyű, krémes állagot kapj.

    A tejszín habbá verésekor ügyelj arra, hogy ne verjed túl, mert akkor nem lesz megfelelő a textúrája.

    5

    A pandoro szeleteket egy réteg krémmel kend meg, majd rakj rá egy réteg friss epret. Ismételd meg a rétegezést, amíg el nem fogy a krém és az eper.

    A krémek közötti egyenletes eloszlás segít abban, hogy a pandoro minden szelete egyenletesen krémes és ízes legyen.

    6

    A kész desszertet hűtőbe tedd legalább 1 órára, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    A hűtés után a pandoro még puhábbá válik, és a krémek még jobban beszívódnak a tésztába.

    7

    Tálald a desszertet hűtve, egy kis friss eperrel és egy kevés citromhéjjal díszítve.

    A citromhéj frissessége és enyhe keserűsége kiemeli a krémes édességet és az eper ízét.