Pandoro trópusi gyümölcsökkel tálalva, friss menta díszítéssel

Pandoro trópusi gyümölcsökkel

A pandoro egy hagyományos olasz karácsonyi édesség, amely a tojásos, puha tésztájával és édes ízével vált híressé. Az olasz konyha egyik legismertebb ünnepi desszertje, amelyet általában karácsonykor fogyasztanak. Ezt az édességet most egy trópusi csavarral készítjük el, friss mangóval, papayával és más trópusi gyümölcsökkel, hogy egy egzotikus ízvilágot hozzunk el a hagyományos olasz ízek mellé. A lime szirup és a friss menta pedig remekül kiegészítik a gyümölcsök édességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Pandoro (olasz karácsonyi édesség)
1 db Mango
1 db Papaya
2 db Kiwi
2 db Banán
1 ek. Friss menta
2 ek. Barna cukor
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pandorót vágd szeletekre, és helyezd egy tálcára.

    A pandoro könnyen szeletelhető, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek, így könnyebben felfogják a gyümölcsöket.

    2

    A mangót, papayát, kivit és banánt hámozd meg, majd vágd őket apró kockákra.

    A gyümölcsöket próbáld egyenletesen vágni, hogy szépen mutassanak a tálban.

    3

    A lime levét facsard ki, és keverd össze a barna cukorral, hogy egy szirupot készíts.

    A lime leve friss ízt ad, a cukor pedig édesíti és kiemeli a gyümölcsök ízét.

    4

    A gyümölcsöket öntsd a pandoro szeletekre, majd locsold meg a lime sziruppal.

    Ne locsold túl a sziruppal, hogy a gyümölcsök megőrizzék frissességüket és ne ázzanak el.

    5

    Szórd meg friss mentával és hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    A friss menta egy kis frissességet ad az édességnek, és szépen díszíti az ételt.

    6

    Tálald az édességet frissen, és élvezd a trópusi gyümölcsökkel tálalt pandorót.

    Tálalás előtt egy kis extra menta levelet is szórhatsz a tetejére, hogy még színesebb legyen.