Paneer chilla, ropogós tésztával és friss zöldségekkel tálalva

Paneer chilla

A paneer chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran reggeliként szolgálnak. A chilla egyfajta palacsinta, amit gram lisztből készítenek, és különböző zöldségekkel, paneerrel gazdagítanak. Az étel az indiai háztartásokban gyakori, mert gyorsan elkészíthető és ízletes. A paneer gazdag fehérjében, a zöldségek pedig frissességet adnak az ételnek. Képzeld el, ahogy a friss koriander és a fűszeres tészta ízvilága egyesül a ropogós csodában, miközben egy friss joghurttal tálalod.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Paneer
100 g Gram liszt (besan)
150 ml Víz
1 db Zöld paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Himalája só
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd kis kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát, és zöld paprikát vágd apróra.

    A paneert kis kockákra vágva egyenletesebben eloszlik a tésztában, így minden falat finom ízű lesz.

    2

    A gram lisztet (besant) egy tálban keverd össze a vízzel, hogy sima tésztát kapj. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy a hozzávalók jól összetapadjanak, de ne legyen túl folyós.

    3

    A tésztába add hozzá az apróra vágott paneert, zöldpaprikát, hagymát, fokhagymát, koriandert, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A koriander frissességet ad, de ha nem szereted, elhagyhatod. A tésztát alaposan keverd el, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel, és önts bele egy evőkanál olívaolajat. A tésztát kanalazd a serpenyőbe, és formázz belőle egy lapos kerek formát.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a chilla szép egyenletesen sülhessen. Ha nem akarod, hogy a tészta ragadjon, egy kevés olajat még a tetejére is csepegtethetsz.

    5

    Süsd közepes lángon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz az alja, majd óvatosan fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.

    Ne próbáld meg túl korán megfordítani, várj, amíg az alja jól megpirul, különben a tészta széteshet.

    6

    A kész paneer chillákat tálald melegen, például joghurttal vagy chutney-val.

    A joghurt és a chutney tökéletes kísérője ennek a fűszeres ételnek, de akár egy friss salátával is tálalható.