Paneer Tikka Pizza szeletek, fűszeres paneerrel és sajtokkal

Paneer Tikka Pizza

A Paneer Tikka Pizza a tradicionális indiai paneer tikka ételt ötvözi a nyugati pizza ízvilágával. A paneer egy indiai túró, amely remekül felveszi a fűszeres ízeket, és a pizza tetején éppen annyira lesz ínycsiklandó, hogy minden falat egy új élményt kínál. A pizza nemcsak fűszeres, hanem friss zöldségekkel is gazdagítva van, így tökéletes vegetáriánus étel. Az étel egyszerűen elkészíthető és gyors, így bárki élvezheti otthon is a fűszeres indiai ízeket a pizza formájában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
200 g Paneer (indiai túró)
3 ek. Joghurt
2 ek. Tikka fűszerkeverék
1 ek. Lime lé
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld paprika
50 g Parmezán sajt
150 g Mozzarella sajt
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd kockákra, majd tedd egy tálba. Add hozzá a joghurtot, a tikka fűszerkeveréket, a lime levét, és jól keverd össze, hogy a paneer egyenletesen bevonódjon.

    Ha időd engedi, hagyd állni a paneert 20-30 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    2

    A pizza tésztát nyújtsd ki egy tepsire, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Ha a tészta túl ragadós, hintsd meg egy kis liszttel, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    3

    A pizzára először szórj egy vékony réteg parmezán sajtot, majd rendezd el rajta a fűszeres paneert, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és zöld paprikát.

    A zöld paprika és hagyma friss íze jól harmonizál a paneer fűszerességével, ne spórolj velük!

    4

    Szórj a pizzára fekete borsot, majd tedd rá a mozzarella sajtot. Ha szeretnéd, egy kevés extra parmezán sajtot is szórhatsz rá a tetejére.

    A mozzarella és a parmezán kombinációja krémessé és ínycsiklandóvá teszi a pizzát.

    5

    Süsd előmelegített 220°C-os sütőben 10-12 percig, vagy amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta aranybarna lesz.

    Ha szeretnéd, a pizza széleit egy kicsit megpiríthatod, hogy ropogósabb legyen.

    6

    A kész pizzát vedd ki a sütőből, és szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a fűszeres ételt, de ha nem szereted, el is hagyhatod.