Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt és adj hozzá 1 evőkanál cukrot és kevés lisztet. Hagyd felfutni kb. 10-15 perc alatt. Közben reszeld le a citrom héját és olvaszd meg a vajat.
A tej ne legyen forró, különben megöli az élesztőt – csak langyos legyen!
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, olvasztott vajat, és a citromhéjat. Gyúrd össze alaposan, míg rugalmas, puha tésztát nem kapsz.
Használhatsz dagasztógépet is, de kézzel gyúrva különösen puha lesz a végeredmény.
Add hozzá a mazsolát és kandírozott citromhéjat, és gyúrd a tésztába egyenletesen. Fedd le, és hagyd kelni meleg helyen 1-1,5 óráig, amíg a duplájára nő.
Ha hideg van, helyezd a tésztát a sütőbe egy bögre forró víz mellé – így melegebb, párás környezetet kap.
Gyúrd át röviden a megkelt tésztát, majd formázd meg és tedd panettone sütőformába vagy mélyebb papírformába. Hagyd még 30 percet kelni.
A formát csak a tészta feléig töltsd meg, hogy legyen helye megemelkedni sütés közben.
Süsd előmelegített sütőben 170°C-on kb. 40-45 percig. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e: ha a tű tisztán jön ki, elkészült.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.