Panettone dióporral, gazdag dióval és finom vaníliás ízekkel

Panettone dióporral

A panettone egy hagyományos olasz karácsonyi sütemény, amely puha tésztájával és gazdag ízvilágával a téli időszak egyik legkedveltebb édessége. A dióporos változat a klasszikus receptet egy új, gazdag réteggel gazdagítja, amely különlegessé teszi a panettonét. Az édes sütemény, amelyet bármilyen ünnepi étkezéshez tökéletesen illik tálalni, a családok asztaláról szinte sosem hiányzik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
25 g Friss élesztő
100 g Cukor
3 db Tojás
100 g Diópor
150 ml Tej
100 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 tk. Narancshéj reszelék
1 ek. Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Az élesztőt oldd fel a langyos tejben, majd add hozzá a liszthez.

    A tej legyen langyos, hogy segítse az élesztő aktiválódását, de ne legyen túl forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.

    2

    Add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, és a rumot. Keverd jól össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A tésztát jól kell kidolgozni, hogy szép, ruganyos textúrát kapjunk.

    3

    Amikor a tészta már összeállt, adj hozzá olvasztott vajat és dióport, majd dolgozd tovább, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.

    A dióportól egy finom, diós ízt kapunk, ami különlegessé teszi a panettonét.

    4

    Hagyjuk kelni a tésztát 1-1,5 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.

    A tészta melegebb helyen gyorsabban kel, ezért figyelj, hogy ne legyen túl hideg a környezet.

    5

    Amikor a tészta megkelt, tedd sütőformába, és hagyd újabb 30-40 percig kelni.

    Ha nincs megfelelő panettone formád, használhatsz bármilyen magasabb formát is, ami jól megtartja a tésztát.

    6

    180°C-ra előmelegített sütőben süsd a panettonét 30-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a panettone teteje túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával, hogy tovább sülhessen anélkül, hogy megégne.

    7

    Tedd a kész panettonét rácsra, és hagyd kihűlni. Tálald szeletekre vágva.

    A panettone frissen a legfinomabb, de egy-két napig is megőrzi a frissességét.