Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Az élesztőt oldd fel a langyos tejben, majd add hozzá a liszthez.
A tej legyen langyos, hogy segítse az élesztő aktiválódását, de ne legyen túl forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.
Add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, és a rumot. Keverd jól össze, majd gyúrd sima tésztává.
A tésztát jól kell kidolgozni, hogy szép, ruganyos textúrát kapjunk.
Amikor a tészta már összeállt, adj hozzá olvasztott vajat és dióport, majd dolgozd tovább, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.
A dióportól egy finom, diós ízt kapunk, ami különlegessé teszi a panettonét.
Hagyjuk kelni a tésztát 1-1,5 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
A tészta melegebb helyen gyorsabban kel, ezért figyelj, hogy ne legyen túl hideg a környezet.
Amikor a tészta megkelt, tedd sütőformába, és hagyd újabb 30-40 percig kelni.
Ha nincs megfelelő panettone formád, használhatsz bármilyen magasabb formát is, ami jól megtartja a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd a panettonét 30-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a panettone teteje túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával, hogy tovább sülhessen anélkül, hogy megégne.
Tedd a kész panettonét rácsra, és hagyd kihűlni. Tálald szeletekre vágva.
A panettone frissen a legfinomabb, de egy-két napig is megőrzi a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.