Pani puri ananászos vízzel, tálalva friss korianderrel és mentával

Pani puri ananászos vízzel

A Pani Puri az indiai konyha egyik legismertebb utcai étke, és az ananászos víz variációja friss és gyümölcsös ízvilágot hoz a hagyományos fűszeres víz mellé. Az étel különlegessége, hogy a ropogós golyókat friss ananászos vízzel töltjük meg, amely a hagyományos fűszeres vízhez frissítő, gyümölcsös ízt ad. Ez az étel tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy vendégváró alkalmakhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Pani puri golyók
1 db Ananász
10 levél Friss menta
1 evőkanál Cilantro (koriander)
1 tk. Friss lime lé
200 ml Fűszeres víz (panipuri víz)
1 tk. Cukor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet a pürésítéshez, hogy könnyebben keverhető legyen.

    2

    A friss mentát és koriandert finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk az ananászos püréhez.

    A menta és koriander friss, zöld íze különösen jól illik az ananász savanykás édességéhez.

    3

    Adj hozzá friss lime levet, cukrot és sót a püréhez, majd jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime leve frissességet ad a víznek, míg a cukor és só egyensúlyt biztosít az ízeknek.

    4

    A fűszeres vizet (panipuri víz) öntsd az ananászos püréhez és alaposan keverd el.

    A fűszeres víz a panipuri alapja, és hozzáadja azt az ízesítést, amitől igazán különleges lesz.

    5

    Az előkészített ananászos vízzel töltsd meg a pani puri golyókat, és tálald azonnal friss korianderrel és mentával díszítve.

    A golyókat frissen kell megtölteni, hogy még ropogósak maradjanak!