Hámozd meg és törd össze a főtt burgonyát egy tálban. Add hozzá a főtt csicseriborsót, fekete sót és chaat masalát. Alaposan keverd össze, hogy ízes tölteléket kapj a purihoz.
Használj villa helyett kézzel tört krumplit, hogy jobban keveredjen a csicseriborsóval.
A mentás korianderes vizet készítsd el: tedd turmixgépbe a koriandert, mentát, zöld chilit, gyömbért, citromlevet, tamarind pasztát, cukrot és vizet. Turmixold simára.
Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés hideg vizet – hűtve még finomabb!
Szűrd le a kész fűszeres vizet finom szűrőn, hogy eltávolítsd a nagyobb rostokat és sima, ízes folyadékot kapj.
A szűrés segít, hogy ne akadjon meg a puri nyílásában töltéskor.
Óvatosan törj kis nyílást a puri tetejére az ujjaddal. Tölts bele egy kanál burgonyás tölteléket.
A purit csak közvetlenül tálalás előtt nyisd ki, hogy ropogós maradjon.
Mártsd a megtöltött purit a mentás korianderes vízbe vagy öntsd rá egyenesen, majd azonnal fogyaszd.
A pani puri akkor a legjobb, ha azonnal elfogyasztod, különben elázik!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.