Friss panini zöldségekkel, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini zöldségekkel

A panini egy olasz eredetű szendvics, amelyet különböző feltétekkel készítenek, és egy igazi olasz klasszikussá vált. A zöldséges panini egy könnyed, vegetáriánus változat, amelyben az avokádó, paradicsom és cukkini friss és egészséges kombinációját használjuk. Az olívaolajjal megpirított kenyér és a friss zöldségek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, és az egész ételt egyensúlyba hozzák. A panini gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
1 db Avokádó
2 db Paradicsom
1 db Cukkini
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket, mint az avokádó, paradicsom és cukkini, szeleteld fel vékonyan.

    Az avokádót finoman szeleteld, hogy ne maszatolódjon szét, és ne legyen túl lágy.

    2

    A cukkinit egy serpenyőben, olívaolajjal pirítsd meg 3-4 percig, hogy enyhén megpuhuljon.

    A cukkinit ne pirítsd túl sokáig, mert még szeretnénk, hogy friss roppanós maradjon.

    3

    A kenyérszeletek egyik oldalát kend meg egy kis olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen, és ne ragadjon a sütésnél.

    4

    Helyezd a zöldségeket (avokádó, paradicsom, cukkini) az egyik kenyérszeletre.

    A zöldségeket ne halmozd túl magasra, hogy a panini ne legyen túl nehéz és ne essen szét sütés közben.

    5

    Helyezd a másik szelet kenyeret a tetejére, és nyomd le finoman.

    A nyomás segít abban, hogy a panini egyenletesen süljön és jól megpiruljon.

    6

    A paninit süsd egy előmelegített grill serpenyőben 3-4 percig, mindkét oldalát pirítva, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz.

    Ha nincs grill serpenyőd, használj egy hagyományos serpenyőt, és nyomd le a paninit egy másik nehezebb serpenyővel.

    7

    Miután elkészült, tálald melegen, ízlés szerint sóval és borssal ízesítve.

    A zöldségeket mindig frissen tálald, hogy megőrizzék a ropogós állagukat.